Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ben O’Connor wint de derde etappe van de Ronde van de Alpen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 18/04/2018 om 15:07 GMT+2

Ben O’Connor heeft woensdagmiddag de derde etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. De 22-jarige Australiër was uiteindelijk de sterkste en wist voor zijn achtervolgers te blijven.

Ben O'connor

Foto: Eurosport

De etappe
In de derde etappe moest 138.3 kilometer afgelegd worden door het Italiaanse deel van de Alpen met onderweg twee flinke bergen, de Passo Mendola en de Passo Palade.
Na ongeveer 40 kilometer vond de eerste ontsnapping plaats met 4 renners, Matteo Montaguti, Stephen Rabitsch, Giovanni Visconti en Manuel Senni. Ze pakten uiteindelijk een voorsprong van tussen de 3 en 4 minuten.
Later in de koers tijdens de beklimming van de Passo Mendola vinden er verschuivingen plaats in de kopgroep en in het peloton. Uiteindelijk is Froome degene die de achtervolging inzet in de afdaling op O’Connor.
In de laatste kilometers leek het er even op dat O’Connor het net niet zou redden maar met een voorsprong van ongeveer 5 seconden pakt O’Connor uiteindelijk toch de zege door als eerste de finish te passeren. Pinot werd tweede en Pozzovivo derde.
Algemeen klassementSosa verliest de eerste plek in het klassement door een valpartij in de afdaling. Pinot staat nu op de eerste plek en is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Froome staat nu op plek vier met 16 seconden achterstand. De stand in het algemeen klassement na de derde etappe:
1. Thibaut Pino 10:52:19
2. Domenico Pozzovivo+15
3. Miguel Ángel López+15
4. Chris Froome +16
5. Fabio Aru +50
6. Iván Ramiro Sosa +1:03
7. George Bennett +1:21
8. Luis León Sánchez +1:27
9. Ben O'Connor +1:36
10. Giulio Ciccone +1:45
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie