We hadden al vier adembenemend mooie Alpen-ritten in het grensgebied van Italië en Oostenrijk achter de rug. Ook in de slotrit van deze vijfdaagse koers was het weer genieten. Het peloton bleef ditmaal geheel op Oostenrijkse bodem, met finish in Innsbruck. En die stad is in het najaar het centrale hart van het WK. Voor een aantal renners dus een mooie gelegenheid om het parkoers te verkennen, al stond voor Pinot natuurlijk vooral de eindzege op het spel.
Pinot in controle
De Fransman leidde het klassement met een kleine marge. Domenico Pozzovivo en Miguel Angel Lopez volgden op 15 seconden, Chris Froome slechts één tel daarachter. Maar Pinot was de gehele rit in controle en koos er zelfs voor om tijdens de derde en laatste passage van de Olympia Climb zelf de aanval te zoeken. Met Pozzovivo en Lopez Moreno als mede-vluchters. Het trio pakte een voorsprong van zo'n 25 seconden, maar moest die in de afdaling en het laatste vlakke deel naar Innsbruck weer prijsgeven.
Ronde van de Alpen
Slotrit in de Oostenrijkse Alpen: houdt Pinot stand?
20/04/2018 OM 09:56
Een overgebleven groep van tien renners zette vervolgens koers richting de finish, totdat Padun op zo'n drie kilometer van de meet zijn kans greep en er vandoor ging. Een geslaagde ontsnappingspoging. LottoNL-Jumbo-renner George Bennett probeerde de jonge Oekraïner van Bahrain Merida nog te achterhalen, maar kwam tijd en meters tekort om Padun van zijn tot nu toe mooiste zege uit zijn carrière af te houden.
Ronde van de Alpen
Luis León Sánchez wint de vierde etappe van de Ronde van de Alpen
19/04/2018 OM 13:13
Ronde van de Alpen
Ben O’Connor wint de derde etappe van de Ronde van de Alpen
18/04/2018 OM 12:52