En die stad is in het najaar het centrale hart van het WK. Voor een aantal renners dus een mooie gelegenheid om het parkoers te verkennen, al staat vandaag vooral de eindzege van deze Tour of The Alps op het spel. Thibaut Pinot heeft de leiderstrui om zijn schouders, maar niet al te stevig. Domenico Pozzovivo en Miguel Angel Lopez volgen op 15 seconden, Chris Froome slechts één tel daarachter. Fabio Aru is de nummer vijf van het algemeen klassement op 50 seconden.
Bouwman klimt met de besten
Gisteren liet Koen Bouwman, de beste Nederlander op plaats 15, zich in de voorste regionen zien. Hij probeerde zelf een aantal keer weg te komen en klom met de besten omhoog. Het zou mooi zijn als de renner van LottoNL-Jumbo zich opnieuw kan laten gelden.
Ronde van de Alpen
Ritwinst Oekraïner Padun in Innsbruck, eindzege Pinot
20/04/2018 OM 13:22
De laatste etappe telt 165 kilometer en het venijn zit duidelijk in de staart, want de renners moeten drie keer over de zogenoemde Olympia Climb bij Igls. Een berg van 7,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7 procent. Gegarandeerd spektakel dus in deze vijfde en laatste dag van de Tour of The Alps.
  • vrijdag vanaf 14:00 uur LIVE op Eurosport 1 en de Eurosport Player
Ronde van de Alpen
Luis León Sánchez wint de vierde etappe van de Ronde van de Alpen
19/04/2018 OM 13:13
Ronde van de Alpen
Ben O’Connor wint de derde etappe van de Ronde van de Alpen
18/04/2018 OM 12:52