De eerste kilometers waren onrustig door veel renners die de aanval zochten. Na een tijdje kwam er een kopgroep van negen man bestaande uit Saramontis, Berhane, Rybalkin, Ballerini, Krizek, Bou Company, Friedrich, Turrin en de Nederlander Pascal Eenkhoorn.
Pascal Eenkhoorn
Na de klim was het Eenkhoorn die de snelste was in de tussensprint, waardoor hij morgen zal starten in de sprinterstrui. In de Ronde van de Alpen zijn er namelijk geen punten te verdienen aan de finish, maar alleen tijdens de tussensprints.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | Samenvatting van etappe zeventien met glansrollen voor Leemreize en Van der Poel
3 UUR GELEDEN
Strijd der favorieten
Met nog 12 kilometer te gaan begonnen het echte werk nadat de kopgroep was opgeslokt. Het begon met de jonge Ciccone die een gat sloeg op het peloton. Vervolgens probeerde de grote Thibaut Pinot het, maar hij werd al gauw opgeslokt door de trein van Sky.
Bijna bij de top was het Chris Froome zelf die het tempo nog maar eens opvoerde. Hij sloeg aanvankelijk een gat en haalde Ciccone, die morgen de eerste bergtrui mag aantrekken, terug. Uiteindelijk kwam er toch weer een hergroepering.
In de afdaling was het Peio Bilbao die de aanval zocht en een gat vond. De Spanjaard bleef het peloton voor op het vlakke stuk en kwam als eerste de streep over, voor zijn ploeggenoot Luis León Sánchez.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | Samenvatting van etappe zeventien met glansrollen voor Leemreize en Van der Poel
3 UUR GELEDEN
Wielrennen
Ronde van Noorwegen | Hayter sprint naar overwinning en Evenepoel raakt leiderstrui kwijt
3 UUR GELEDEN