Eurosport

Peio Bilbao soleert naar zege in Ronde van de Alpen

Peio Bilbao soleert naar zege in Ronde van de Alpen
By Eurosport

The 16/04/2018 at 14:40Bijgewerkt The 16/04/2018 at 15:25

Peio Bilbao (Astana) heeft de eerste etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. De Spanjaard viel na de laatste klim aan en bleef het peloton voor.

De eerste kilometers waren onrustig door veel renners die de aanval zochten. Na een tijdje kwam er een kopgroep van negen man bestaande uit Saramontis, Berhane, Rybalkin, Ballerini, Krizek, Bou Company, Friedrich, Turrin en de Nederlander Pascal Eenkhoorn.

Pascal Eenkhoorn

Na de klim was het Eenkhoorn die de snelste was in de tussensprint, waardoor hij morgen zal starten in de sprinterstrui. In de Ronde van de Alpen zijn er namelijk geen punten te verdienen aan de finish, maar alleen tijdens de tussensprints.

Strijd der favorieten

Met nog 12 kilometer te gaan begonnen het echte werk nadat de kopgroep was opgeslokt. Het begon met de jonge Ciccone die een gat sloeg op het peloton. Vervolgens probeerde de grote Thibaut Pinot het, maar hij werd al gauw opgeslokt door de trein van Sky.

Bijna bij de top was het Chris Froome zelf die het tempo nog maar eens opvoerde. Hij sloeg aanvankelijk een gat en haalde Ciccone, die morgen de eerste bergtrui mag aantrekken, terug. Uiteindelijk kwam er toch weer een hergroepering.

In de afdaling was het Peio Bilbao die de aanval zocht en een gat vond. De Spanjaard bleef het peloton voor op het vlakke stuk en kwam als eerste de streep over, voor zijn ploeggenoot Luis León Sánchez.