Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Cavendish sprint naar overwinning in tweede etappe

Maurits ten Kate

Geupdate 24/02/2022 om 14:26 GMT+1

Mark Cavendish heeft de tweede etappe in de UAE Tour op zijn naam geschreven. De renner van Quick Step-Alpha Vinyl was na een etappe van 176 kilometer van Hudayriyat Island naar Abu Dhabi Breakwater de snelste in de sprint. Jasper Philipsen en Pascal Ackermann vergezelden de Brit op het podium in de golfstaat. Bekijk de UAE Tour live op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.

UAE Tour | Cavendish sprint naar overwinning in tweede etappe

De tweede etappe van de UAE Tour was er weer eentje voor de sprinters. In een kaarsrechte etappe koersten de renner van het luxe Hudayriyat Island dwars door de woestijn en langs het beroemde Yas Marina Circuit richting Abu Dhabi Breakwater.
Dmitry Strakhov, Pavel Kochetkov en Michael Kukrle namen vanaf de start het voortouw en vormden met z'n drieën lang de kopgroep. Met ongeveer 35 kilometer te gaan werd de kop ingerekend en was het aan de teams om zich zo goed mogelijk voor te bereiden voor de sprint.
De sprint was een mooie. Klassementsleider Jasper Philipsen en Cavendish sprintten vlak naast elkaar naar de finish, maar de Belg kon er net geen twee uit twee van maken. Het is de eerste zege ooit voor Cavendish in de UAE Tour. Philipsen blijft aan de leiding in het klassement.

Waar kijk je?

De UAE Tour begint op zondag 20 februari en eindigt met de slotetappe op zaterdag 26 februari. Mis niks van deze eerste koers in het nieuwe seizoen via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie