Tom Dumoulin: unieke persoonlijkheid in doldwaze wielerwereld
Kop over kop met Michael Boogerd | "Na 2018 klopte het niet meer bij Dumoulin"
"Ik hoop dat hij blijft fietsen, maar vooral gelukkig wordt" - Traksel na opgave Dumoulin
Dumoulin is bezig aan laatste jaar als prof en stopt na tijdrit op het WK
Dumoulin had eerder nog zijn zinnen gezet op een afscheid op het WK tijdrijden in Wollongong in Australië, maar gooit die plannen nu dus in de prullenbak. “Ik denk dat hij alleen naar het WK wil gaan als hij ook kans maakt om te winnen. En dat zat er waarschijnlijk niet in”, beredeneert Breukink tijdens de uitzending van de eerste etappe in de Ronde van Denemarken.
“Hij heeft op het NK tijdrijden ook wel een tikkie gekregen. Hij werd daar geklopt door Bauke Mollema, een renner waar hij als tijdrijder normaal gesproken altijd van wint. Dat heeft allemaal niet geholpen.”
Wielrennen
Münsterland | "Extra lekker om de beste sprinters ter wereld te verslaan" - Blije Olav Kooij wint
13 UUR GELEDEN

Geen Spijt

“Hij nam vorig jaar ook een break van het wielrennen, dat zijn allemaal signalen dat het niet lekker loopt. We wisten dat hij sowieso op korte termijn zou gaan stoppen, dat is jammer want hij is op een leeftijd dat hij nog een aantal jaar door had kunnen gaan.”
Volgens Breukink moet Dumoulin vooral achter zijn besluit staan. “De beslissing ligt bij hem, hij voelt het beste wat hij nog kan en wil. Bovendien heeft hij een prachtige carrière achter de rug, dus hij hoeft nergens spijt van te hebben.”

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Denemarken is alle dagen live te zien bij Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Wielrennen
Ronde van het Munsterland | Het interview met Olav Kooij na zijn overwinning
13 UUR GELEDEN
Wielrennen
Ronde van het Munsterland | Olav Kooij met afstand de beste in de massasprint
13 UUR GELEDEN