Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Dell'Emilia: regenzege dappere De Marchi in Bologna

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/10/2018 om 16:56 GMT+2

Schitterende koers in regenachtig Bologna. De semi-najaarsklassieker Giro Dell'Emilia kent een zeer spannende finale. Houdt koploper Alessandro De Marchi (BMC) in de laatste kilometers stand tegen de jagende topfavorieten? Hier de beelden vanuit Italië.

Alessandro De Marchi

Foto: Getty Images

Voorproefje Lombardije
De Ronde van Emilia wordt gezien als een voorproefje van de Ronde van Lombardije die volgend weekend op het koersprogramma staat. Zware Italiaanse najaarswedstrijden in onvoorspelbare weersomstandigheden. In de bergen rond Bologna was het zaterdag vooral druilerig.
In die deprimerende regen boekte De Marchi een prachtige zege. De Italiaan, eerder nog ritwinnaar in de Vuelta, zocht op de eerste (van in totaal vijf) beklimmingen van de San Luca, de aanval. Ondanks de vele grote namen in het achtervolgende pak, bleef de BMC-renner weg en balde na ruim 30 solokilometers uitzinnig van vreugde de vuist. Rigberto Uran werd tweede, Dylan Teuns derde.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie