Carpenter maakte deel uit van een kopgroep van vijf man, die in eerste instantie teruggepakt leek te gaan worden, maar vanuit Sherford onderweg naar Exeter toch de vrijheid kreeg van het peloton. De voorsprong groeide en groeide. Binnen de kortste keren was dertig seconden opgelopen tot zes minuten.
Die zes minuten bleek te veel van het goede. Lange tijd snoepte het peloton amper tijd af van de voorsprong en toen het inlopen eenmaal wat sneller ging, was het al te laat. De laatste heuveltjes, kort voor de finish, deden Carpenter flink pijn, maar een krappe kilometer voor de meet wist de Amerikaan dat hij goed zat.
Ronde van Groot-Brittannië
Tour of Britain | Van Aert sprint naar zowel dagsucces als eindwinst
12/09/2021 OM 19:31

Van Aert

Carpenter was de enige vluchter die na 183,9 kilometer het peloton voorbleef. De uiteindelijke marge van 33 seconden was genoeg om Wout van Aert uit de leiderstrui te stoten.
De bescheiden ploeg Rally Cycling met Carpenter in zijn midden wacht dinsdag een interessante uitdaging tijdens het verdedigen van de trui: een ploegentijdrit van 18,2 kilometer met als eindbestemming de botanische tuin van Wales.
Ronde van Groot-Brittannië
Tour of Britain | Van Aert sprint naar zowel dagsucces als eindwinst
12/09/2021 OM 19:30
Ronde van Groot-Brittannië
Ronde van Groot-Brittannië | Yves Lampaert wint etappe 7 na sterk ploegenspel
11/09/2021 OM 15:01