Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Guangxi | Molano verslaat Kooij in de sprint - Milan Vader behoudt leiderstrui

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 16/10/2023 om 11:07 GMT+2

Het is Olav Kooij maandag niet gelukt om zijn tweede etappe te winnen in de Ronde van Guangxi. Juan Sebastian Molano was hem te snel af in de sprint. Kooij werd tweede. Het goede nieuws voor Jumbo-Visma is echter dat Milan Vader erin slaagde de leiderstrui te behouden en als aanvoerder in het klassement opstapt voor de slotrit.

Ronde van Guangxi | Molano verslaat Kooij in de sprint - Milan Vader behoudt leiderstrui

Het peloton legde de langste etappe af, tussen Liuzhou en Guilin, over een afstand van 209,6 kilometer. Het meeste venijn zat nog in de benen van Molano, die de sprint op zijn naam schreef. De verschillen waren klein, wat het bekijken van de spurt des te indrukwekkender maakt.
In de pre-finale moesten twee serieuze cols worden bedwongen, eentje van de tweede en eentje van de eerste categorie. Daarna volgde een lange afdaling, wat gelosten de gelegenheid gaf om terug te keren in het peloton. Zo gezegd, zo gedaan. Vervolgens betwistte een groot peloton de strijd om dagwinst.
Vader finishte in de buik van het peloton en behield zijn marge van zes seconden ten opzichte van Rémy Rochaes, waardoor hij klassementsleider blijft. De slotrit dinsdag kent een soortgelijk profiel, met weer twee cols, en tijdens de 168,3 kilometer die nog op het programma staat, gaan Vader en Jumbo-Visma er alles aan doen om de leiderstrui definitief te veroveren.
picture

Ronde van Guangxi | Wat mooi! Milan Vader boekt eerste profzege met winst in koninginnenrit

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie