Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Guangxi | Wat mooi! Milan Vader boekt eerste profzege met winst in koninginnenrit

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/10/2023 om 09:56 GMT+2

Milan Vader heeft een prachtig succes geboekt. De renner van Jumbo-Visma was de beste tijdens de koninginnenrit van de Ronde van Guangxi en boekte een emotionele eerste profzege op de weg. De 27-jarige Vader, voormalig mountainbiker, moest van heel ver komen na een zeer nare val tijdens de Ronde van het Baskenland in 2022.

Ronde van Guangxi | Wat mooi! Milan Vader boekt eerste profzege met winst in koninginnenrit

Vader werd tijdens het voorjaar van vorig seizoen in Baskenland zwaargewond uit de berm geplukt en moest direct geopereerd worden om nóg erger te voorkomen. Het allerergste scenario werd gelukkig afgewend, waarna een lange en pittige revalidatie volgde. Alle plannen voor zijn eerste seizoen op de weg konden de prullenbak in, al was ook dat in zekere zin bijzaak.
Terwijl Jumbo-Visma zijn status als beste wielerploeg van de wereld te gelde maakte, speelde Vader nog niet eens een bijrol omdat hij moest herstellen. Pas in de CRO-Race was hij terug, aan het einde van het seizoen, en ook dit jaar ging het nog niet vanzelf, maar de afsluiter mag er zijn.
picture

Ronde van Guangxi | Olav Kooij sprint naar de winst - blijft Pluimers en Van den Berg voor

Finish bergop

Vader mag zichzelf winnaar noemen van een koers in de WorldTour. En zeker niet de minste. Hij was de beste tijdens de koninginnenrit van de Ronde van Guangxi, in China. De finish was ook nog eens bergop, wat de triomf mooier en mooier maakt.
Vader sprong kort voor de finish weg uit een overgebleven groepje en werd voor de finish op de Nongla, een klim van de eerste categorie, niet meer teruggepakt. Rémy Rochas, Hugh Carthy en Jesus David Peña kwamen stuk voor stuk tekort, net als de rest.
Bovenop de dagwinst pakte Vader ook nog eens de leiderstrui. Hij heeft een voorsprong van zes tellen op naaste belager Rochas. Ook in de twee resterende ritten in Guangxi moet er geklommen worden, maar er volgt geen finish bergop meer.

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie