Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Guangxi | Milan verslaat Arvid de Kleijn in massasprint tweede etappe

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 13/10/2023 om 09:56 GMT+2

Jonathan Milan heeft een overwinning geboekt in de tweede etappe van de Ronde van Guangxi. De sprinter vertrekt bij Bahrain-Victorious, maar had nog wel een afscheidscadeautje in petto. Milans sprint was te veel van het goede voor Arvid de Kleijn, die heel eventjes hoopte dat de bloemen voor hem waren.

Ronde van Guangxi | Milan verslaat Arvid de Kleijn in massasprint tweede etappe

Milan komt vanaf volgend seizoen uit voor Lidl-Trek en het kan haast niet anders of hij verblijdt zijn nieuwe ploeg in 2024 met overwinningen, want hij weet prima wat het is om een koers naar zich toe te trekken. Dat bleek ook in Qinzhou, waar hij na 149,6 kilometer nog een prima sprint in de benen had.
Op opnieuw een brede weg waren de omstandigheden gelijk voor iedereen die zich in de sprint wilde mengen en dus was de winst van Milan meer dan verdiend. Hij neemt bovendien de leiderstrui over. Achter De Kleijn werd Juan Sebastian Molano derde.
Enigszins opvallend is dat Olav Kooij er net als in de eerste etappe niet aan te pas kwam. Hij werd pas zevende. Arnaud de Lie bleef zelfs steken op een tiende plaats.
picture

Ronde van Guangxi | Viviani sprint na vijf jaar nog eens naar zege in World Tour-koers

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie