Klassementsleider Primoz Roglic hoeft zich in het eerste deel weinig zorgen te maken. De aanloop biedt namelijk weinig mogelijkheden voor de grote mannen om de kopman van LottoNL-Jumbo in de problemen te brengen.
Verraderlijke Azurki Gaina
Tour de France
Tour de France | Schaduwfavoriet Bissegger glijdt in natte tijdrit twee keer over het asfalt
2 UUR GELEDEN
Pas na zo'n 90 kilometer brandt de strijd los met de beklimming van de Elosua Gaina (8,1 km / 6.9%), de eerste van de drie bergen in deze etappe. In de finale wachten er nog twee puisten: eerst de Endoia Gaina (7 km / 5.1%) en tot slot de verraderlijke Azurki Gaina (5,5 km / 7.6%). Deze laatste berg is van de 1e categorie, hier en daar enorm stijl en kent smalle, primitieve paden. Spektakel gegarandeerd dus en ongetwijfeld ook een hoop Baskische wielerfans langs het parkoers.
In de laatste 22 kilometer koersen de renners richting Eibar. Eerst in de afdaling, later nog iets heuvelop. Een flinke klus dus voor Roglic om zijn groene leiderstrui te verdedigen, maar de Sloveen heeft deze week in het Baskenland aangetoond met de besten omhoog te kunnen. "Ik heb aan het begin van de koers al gezegd het van dag tot dag te willen bekijken. De leiding blijven houden is niet eenvoudig, maar ik verheug me enorm op de laatste etappes", aldus Roglic.
Mollema
Bauke Mollema deed gisteren goede zaken met zijn negende plaats in de tijdrit en is de top-3 binnengedrongen. De beste Nederlander in het Baskenland bezet momenteel de derde plaats, op 1.33 minuten van Roglic.
  • De tweede etappe van de Ronde van Baskenland is vanaf 15:50 uur LIVE op Eurosport 1 en de Eurosport Player met commentaar van José Been en Bobbie Traksel!
Tour de France
Tour de France | Schaduwfavoriet Bissegger glijdt in natte tijdrit twee keer over het asfalt
2 UUR GELEDEN
Wielrennen
Giro Donne | Elisa Balsamo troeft Marianne Vos af in de sprint en is de nieuwe leider
3 UUR GELEDEN