De lange tweede etappe van de Ronde van het Baskenland kende een spannende finale, waarin een laatste vluchter pas enkele honderden meters voor de streep werd teruggepakt. Door Evenepoel.
De Belg zette door en bereidde de sprint voor in de licht oplopende finishstraat. Een kolfje naar de hand van Alaphilippe en met een goede voorbereiding als halve werk, was het simpel om te winnen.

Itzulia | Evenepoel bezorgt Alaphilippe dagzege en juicht zelf het hardst

Ronde van het Baskenland
Izulia | Bekijk hier in de samenvatting van de zesde etappe hoe Evenepoel zijn leiderstrui verliest
11/04/2022 OM 10:14

Juichen

Zo gezegd, zo gedaan. Evenepoel juichte al eerder dan de uitgespeelde kopman omdat hij zag dat het goed zou komen. “Dikke complimenten voor Remco”, aldus Alaphilippe als kersvers winnaar. “De ploeg heeft het super gedaan, ik werd prima afgezet.”
“Remco sneed de bochten perfect aan en heeft mij goed gepositioneerd”, vervolgt de Fransman, die Quick-Step een broodnodig succesje bezorgde. De ploeg is zijn status als best presterende team over de laatste 52 weken kwijt, want zowel Team UAE als Jumbo-Visma stak de Wolfpack voorbij in dit officieuze klassement.
Quick-Step is nog wel de beste ploeg op de officiële UCI-ranking.

Itzulia | Vastgelegd op onboardbeelden – boze ploegleiders en onenigheid in kopgroep

WAAR KIJK JE?

Eurosport is the home of cycling. Alle klassiekers en alle grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Ronde van het Baskenland
Itzulia | Alaphilippe fietst zelfs door de berm in de hoop aanval te plaatsen
08/04/2022 OM 12:45
Ronde van het Baskenland
Itzulia | Alaphilippe fietst zelfs door de berm in de hoop aanval te plaatsen
08/04/2022 OM 12:45