Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Hongarije | Jakobsen neemt stokje over en wint, Kooij betrokken bij zware valpartij

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/05/2022 om 18:24 GMT+2

Ook de tweede etappe in de Ronde van Hongarije is uitgedraaid op een oranje feestje. Waar het in de eerste rit Olav Kooij was die de sprint won, werd de tweede etappe een prooi voor Fabio Jakobsen. De sprint in Hajdúszoboszló werd ontsierd door een grote valpartij, waar Jakobsen aan ontsnapte.

Ronde van Hongarije | Jakobsen neemt stokje over en wint, Kooij betrokken bij zware valpartij

Kooij slaagde er in de openingsrit verrassend genoeg in om alle grote namen te verrassen, maar de orde werd in de tweede rit door Jakobsen hersteld. Hij was na 192 kilometer duidelijk de snelste in de straten van Hajdúszoboszló en boekte zijn zevende overwinning van seizoen 2022, maar er waren ook zorgen.
Misschien zijn grote zorgen zelfs wel op hun plek, want er deed zich in de laatste kilometer op hoge snelheid een grote valpartij door. Diverse renners vielen van hun fiets en alsof dat al niet vervelend genoeg was, eindigden ze tussen de bomen.

Bomen

Hopelijk niet ertegen, maar dat is op basis van de beelden lastig oordelen. Wel bleek op basis van exact dezelfde beelden dat de weg vlak langs bomen liep, zonder dat er hekken waren geplaatst of een andere vorm van bescherming was opgeworpen.
Als gevolg van de valpartij raakte Kooij zijn leiderstrui kwijt. Die zit nu om de schouders van Jens Reynders van Sport-Vlaanderen. In plaats van op het podium is Kooij naar het ziekenhuis gebracht voor de nodige checks.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie