Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Hongarije | Groenewegen wint openingsetappe na fotofinish, Bernal betrokken bij valpartij

Wesley Schreurs

Geupdate 10/05/2023 om 17:05 GMT+2

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe in de Ronde van Hongarije op zijn naam geschreven. Het was een spannende sprint, want een fotofinish moest aan de pas komen. Uiteindelijk bleek Groenewegen net wat sneller te zijn dan Sam Bennett. De pure sprinters zijn niet in de Giro d’Italia te vinden, maar in Hongarije. De zege van Groenewegen is door de concurrentie extra knap.

Ronde van Hongarije | Groenewegen wint openingsetappe na fotofinish, Bernal betrokken bij valpartij

Het kleine Hongaarse dorpje Szentgotthárd aan de grens van Oostenrijk was de start- en finishplaats van de allereerste rit. Het 168 kilometer lange parcours telde twee klimmetjes van de derde categorie, maar heel spannend waren deze niet voor de sprinters. De kopgroep werd al op geruime tijd van de eindstreep teruggegrepen en een massasprint werd onvermijdelijk.
Een flinke sprint tussen Groenewegen, Bennett en Caleb Ewan was het ware hoogtepunt van de koers. De drie sprinters waren aan elkaar gewaagd en bij de finish was Groenewegen net aan de rapste sprinter. Het is de derde zege van het seizoen voor Groenewegen. De renner van Jayco AlUla gaat ook van start in de Tour de France.
picture

Ronde van Hongarije | Interview Groenewegen na winst openingsetappe

Sprint

Groenewegen geeft aan dat het een hectische finale was. “We hadden de wind in de rug en daarom werden het snelle laatste kilometers. Ik kon mooi in de slipstream bij het treintje van BORA en uiteindelijk was het een erg mooie sprint met Bennett. Ik ben trots op mijn ploeg en een nipte zege voelt ook als een mooie overwinning.”
picture

Tour de France | Na Jakobsen bezorgt Groenewegen Nederland tweede etappewinst

Valpartij

Op één kilometer van de meet was er nog een grote valpartij in het midden van het peloton. Het grootste slachtoffer was Egan Bernal en het is nog onduidelijk of hij morgen van start kan. Bernal kent de laatste jaren veel pech. De INEOS-renner was begin vorig jaar betrokken bij een ongeval toen hij tegen een stilstaande bus aanreed. Bernal lag op de intensive care met vele botbreuken.
picture

Tirreno-Adriatico | Jakobsen klopt Philipsen en pakt tweede sprintzege van het seizoen

Jakobsen

Fabio Jakobsen is een razendsnelle man die nog niet zeker is van deelname aan de Tour de France. De Nederlander is namelijk verwikkeld in een sprintersstrijd met Tim Merlier en daarom wil hij zich graag in Hongarije bewijzen. In de eerste etappe kwam de renner van Quick-Step niet verder dan een achtste plek.
De tweede etappe lijkt ook een prooi te gaan worden voor een sprinter. Het parcours ligt een stuk meer in het binnenland van Hongarije en is iets zwaarder dan de openingsrit. Er zijn opnieuw twee klimmetjes van de derde categorie, maar deze lijken niet steil genoeg om een massasprint te voorkomen.

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Hongarije is van woensdag 10 mei tot zondag 14 mei live te zien op discovery+. Stream de koers zonder reclame en mis geen seconden van de sprints van Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie