Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Hongarije | Voisard pakt etappe met late uitval, Hirschi zo goed als zeker van eindwinst

Tobias Kappelle

Geupdate 13/05/2023 om 17:15 GMT+2

De vierde etappe van de Ronde van Hongarije is gewonnen door Yannis Voisard. Lange tijd leken de Belgen De Buyst en Lampaert goede kans te maken op de ritzege, maar in de slotfase ging de Zwitser er toch nog overheen. Marc Hirschi deed ondertussen goede zaken door alle aanvalspogingen van concurrenten goed te overleven.

Ronde van Hongarije | Voisard wint de rit in Hongarije

De kopgroep van de dag had een sterk Belgisch tintje. Dries de Bondt, Yves Lampaert en Jasper de Buyst gingen op avontuur samen met Matyas Kopecky, David Romero en Sebastian Schonberger. De achtervolging verliep onder leiding van Team UAE van klassementsleider Marc Hirschi.
Romero en Schonberger waren de eerste twee renners die wegvielen uit de kopgroep. Even later bemoeide ook Team DSM van Oscar Onley en Max Poole zich met de achtervolging en bleven voorin alleen de drie Belgen over. Even later moest ook Dries de Bondt passen en dus bleven er twee koplopers over.

Strijd om het klassement

Omdat de voorsprong van de twee koplopers terugliep, was Lampaert geen gevaar meer voor leider Marc Hirschi. Op negen kilometer van de streep ontbrandde ook de strijd om het klassement met vooral Narvaez als grote initiator. Zodoende naderde het peloton ook de kopgroep tot op een minuut.
Narvaez bleef maar aanvallen, maar Finn Fisher-Black controleerde knap voor kopman Hirschi. Later waren er ook aanvalspogingen van Onley, Poole, Bernal en Tullett, maar Hirschi gaf geen krimp. Op anderhalve kilometer van de finish ging Yannis Voisaird erop en erover bij de twee Belgen, maar de Zwitser vormde geen bedreiging voor het klassement.
Zodoende was het een goede dag voor Zwitserland. Het sloeg een dubbeslag met ritwinst van Voisard en het algemeen klassement werd binnengehaald door Marc Hirschi. Morgen staat er slechts nog een vlakke etappe op het programma.

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Hongarije is van woensdag 10 mei tot zondag 14 mei live te zien op discovery+. Stream de koers zonder reclame en mis geen seconden van de sprints van Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie