Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Hongarije | Dylan Groenewegen voert indrukwekkend sprintveld aan - preview

Tobias Kappelle

Geupdate 07/05/2024 om 16:30 GMT+2

Terwijl de aandacht van de wielerwereld vooral naar de Giro d'Italia uitgaat, start woensdag in Hongarije een interessante ronde van vijf dagen lang. Met deelnemers als Dylan Groenwegen, Wout Poels en Arvid de Kleijn wordt ook deze koers zeker de moeite waard. Dit is alles wat je moet weten over de Ronde van Hongarije, waar Groenewegen vorig jaar al meermaals toesloeg.

Ronde van Hongarije | Groenewegen wint openingsetappe na fotofinish, Bernal betrokken bij valpartij

Parcours

Er staan veel sprinters aan de start in Hongarije en zeker op dag 1 mogen die direct aan de bak. De etappe van 170 kilometer kent slechts 232 hoogtemeters en dus is een massasprint zo goed als zeker.
Etappe 2 geeft meer onzekerheid met zijn 983 hoogtemeters in 162 kilometer. Onderweg zijn er twee beklimmingen van de derde categorie, waarvan de laatste op zo'n 20 kilometer van de finish ligt. Het is de vraag of er ploegen zijn die de pure sprinters op deze beklimmingen het leven zuur willen maken.
picture

Ronde van Hongarije | Fabio Jakobsen wint belangrijke tweede etappe met oog op de Tour de France

Veel sprintkansen

Dag 3 is waar de mannen die geinteresseerd zijn in het klassement het verschil moeten maken. In totaal zijn er 2.749 hoogtemeters met twee beklimmingen. De etappe eindigt bovendien met een finish bergop.
Etappe 4 zal een nieuwe kans zijn voor de sprinters. De drie zeer korte klimmetjes van de derde categorie zullen de sprinters niet opbreken, maar een dag later kan het klassement nog wel op zijn kop gaan.
In de slotrit met 2.245 hoogtemeters zitten in de laatste 60 kilometer drie beklimmingen van ongeveer vijf kilometer lang die elkaar snel opvolgen. Vervolgens wordt er bovendien bergop gefinisht.
picture

Ronde van Hongarije | Voisard wint de rit in Hongarije

Deelnemers en favorieten

Met name de sprints zullen interessant worden deze Ronde van Hongarije. Met Dylan Groenewegen heeft Nederland een van de topfavorieten voor een etappe in de gelederen en ook van Arvid de Kleijn mag na zijn sterke voorjaar het een en ander verwacht worden.
Verder zien we ook Sam Welsford en Ethan Hayter, die nog gepasseerd werden voor de Giro, op de startlijst staan. Ten slotte zijn er ook twee veteranen die mee gaan strijden met Elia Viviani en Mark Cavendish. De Brit krijgt bovendien Cees Bol mee als lead-out. Outsiders voor een etappezege zijn Matteo Moschetti en Jakub Mareczko.
picture

Ronde van Hongarije | Marc Hirschi toont sterke klimmersbenen met zege in derde etappe

Wout Poels niet in Giro, wel in Hongarije

Vooor het klassement zijn er drie mannen met een flinke staat van dienst. Dit zijn Marc Hirschi, Wout Poels en Diego Ulissi. Met name Wout Poels toonde de afgelopen weken vorm en gaf aan flink ontstemd te zijn dat de Giro d'Italia hem door de neus geboord werd.
Hirschi en Ulissi kennen een minder indrukwekkend seizoen, maar zijn op dergelijke parcoursen altijd gevaarlijk. Andere renners om in de gaten te houden zijn Thibau Nys, Quin Simmons, Frank van den Broek en Harm Vanhoucke.
picture

Tour of the Alps | Wout Poels grijpt na slecht ploegenspel naast ritzege - Juanpe Lopez wint ronde

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie