Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CRO-race | Viviani boekt weer eens overwinning na jaar droogte - klassement Mohoric al om zeep

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 26/09/2023 om 17:38 GMT+2

Hij stond ruim een jaar droog, maar de CRO-race is Elia Viviani bijzonder gunstig gezind. De Italiaan sprintte in de eerste etappe naar de overwinning. Viviani bleef Tobias Lund Andresen en Alexander Kristoff voor, om maar aan te geven dat hij de winst zeker niet in de schoot kreeg geworpen.

CRO-race | Viviani boekt weer eens overwinning na jaar droogte - klassement Mohoric al om zeep

Het was een rustig ritje tussen Primosten en Sinj, waarin de gemiddelde snelheid niet al te hoog lag. Het peloton deed ruim 4,5 uur over de 181 kilometer. Toch was het een kwestie van wakker schrikken in de finale, nadat zich een valpartij voordeed.
Voornaamste slachtoffer van die crash voorin het peloton was Matej Mohoric. De Sloveen zat snel weer op de fiets, maar raakte de aansluiting met het peloton kwijt en hervond die niet meer. Gevolg is dat het klassement van de titelverdediger nu al om zeep is.
INEOS Grenadiers deed er alles aan om Mohoric niet terug te laten keren en slaagde in die opzet. De 34-jarige Viviani maakte het werk van de ploeg zelfs af door de sprint te winnen en de leiderstrui op te eisen. Een leiderstrui waarvoor de eindwinnaar van de editie van 2022 met een achterstand van driekwart minuut nu al kansloos lijkt.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen treedt het najaar tegemoet. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie