Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Langkawi | Na diverse ereplekken is het in sprint nu wel raak voor Blikra

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 18/10/2022 om 10:46 GMT+2

Na diverse ereplaatsen is het Erlend Blikra gelukt om een etappe te winnen in de Ronde van Langkawi. De Noor sprintte in de straten van Alor Setar naar de overwinning waar hij al de hele week op joeg. Blikra durfde het aan om vroeg te juichen, maar van een grote voorsprong was geen sprake.

Ronde van Langkawi | Na diverse ereplekken is het in sprint nu wel raak voor Blikra

Blikra was er in de Ronde van Langkawi al drie keer dicht bij, maar hij moest tot de zondag wachten voordat er écht gejuicht kon worden. Na het zuur kwam nu ook het zoet voor de ploeg van Uno-X, dat zaterdag nog een vergeefse poging ondernam om de kopgroep in te rekenen.
Die opzet lukte dit keer wel, tijdens de 120 kilometer lange etappe met start in George Town. Het parcours was ook echt gemaakt voor de rappe mannen, want de route was zo vlak als je maar kunt bedenken. Vandaar dat de sprinters hun snelle benen tot het laatste moment konden sparen.
Blikra was net iets sneller dan Gleb Syritsa en Rüdiger Seliger, terwijl ook Juan Sebastián Molano er niet aan te pas kwam. Alex Molenaar kwam als zesde binnen, Julius van den Berg werd na zijn tweede plaats van zaterdag op de zondag negende.
Er staat maandag een finish bergop op het programma, met finish in Gunung Raya.

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Langkawi volg je elke ochtend live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie