Zijn ploeg BikeExchange-Jayco bevestigt het nieuws rond Yates op Twitter. "Helaas is Simon Yates zondag ten val gekomen op de training. Hij heeft daarvan lichte verwondingen overgehouden en dat zorgt ervoor dat hij niet in actie kan komen tijdens de Ronde van Lombardije."
"Yates zet daarmee bovendien een punt achter dit seizoen. Hij gaat nu uitrusten, herstellen en zich focussen op het nieuwe seizoen in 2023."
Wielrennen
Ronde van Lombardije | Organisatie draait route om - Hoe ziet het parcours er dit jaar uit?
29/09/2022 OM 13:18

Wisselvallig seizoen

De dertigjarige Yates kan terugkijken op een wisselvallig seizoen. De klimmer won een etappe in Parijs-Nice en werd bovendien tweede in het algemene klassement.
Met vertrouwen ging de Brit als kopman naar de Giro d'Italia, waar hij voortvarend begon met etappezege in de eerste tijdrit. Daarna verloor Yates echter veel tijd in het klassement, hij wist nog wel een etappezege te pakken in etappe 14, maar moest twee dagen later afstappen met een knieblessure.
Ook in zijn tweede grote ronde van dit jaar, de Vuelta a España, haalde Yates het einde niet. Net als vele andere renners moest hij opgeven wegens een positieve coronatest.

Giro d'Italia | Simon Yates wint knotsgekke veertiende etappe, roze voor Carapaz

Waar kijk je?

Eurosport is The Home of Cycling en dus is de Ronde van Lombardije uiteraard live te zien. Van start tot finish zelfs. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Ronde van Lombardije
Ronde van Lombardije | Een einde van een tijdperk, Pogacar maakt ploegenwerk af - Hoogtepunten
08/10/2022 OM 15:18
Ronde van Lombardije
Ronde van Lombardije | Een einde van een tijdperk, Pogacar maakt ploegenwerk af - Hoogtepunten
08/10/2022 OM 15:18