Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Yates komt ten val op training en zet punt achter seizoen, geen Ronde van Lombardije

Menno Waebeke

Geupdate 03/10/2022 om 13:48 GMT+2

Simon Yates komt dit wielerseizoen niet meer in actie. De Brit kwam ten val tijdens een trainingsritje en liep daarbij wat kleine verwondingen op. Yates start daarom zaterdag niet in de Ronde van Lombardije.

Simon Yates tijdens Clasica San Sebastian in 2022.

Foto: Getty Images

Zijn ploeg BikeExchange-Jayco bevestigt het nieuws rond Yates op Twitter. "Helaas is Simon Yates zondag ten val gekomen op de training. Hij heeft daarvan lichte verwondingen overgehouden en dat zorgt ervoor dat hij niet in actie kan komen tijdens de Ronde van Lombardije."
"Yates zet daarmee bovendien een punt achter dit seizoen. Hij gaat nu uitrusten, herstellen en zich focussen op het nieuwe seizoen in 2023."

Wisselvallig seizoen

De dertigjarige Yates kan terugkijken op een wisselvallig seizoen. De klimmer won een etappe in Parijs-Nice en werd bovendien tweede in het algemene klassement.
Met vertrouwen ging de Brit als kopman naar de Giro d'Italia, waar hij voortvarend begon met etappezege in de eerste tijdrit. Daarna verloor Yates echter veel tijd in het klassement, hij wist nog wel een etappezege te pakken in etappe 14, maar moest twee dagen later afstappen met een knieblessure.
Ook in zijn tweede grote ronde van dit jaar, de Vuelta a España, haalde Yates het einde niet. Net als vele andere renners moest hij opgeven wegens een positieve coronatest.
picture

Giro d'Italia | Simon Yates wint knotsgekke veertiende etappe, roze voor Carapaz

Waar kijk je?

Eurosport is The Home of Cycling en dus is de Ronde van Lombardije uiteraard live te zien. Van start tot finish zelfs. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie