Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Cycling Show | Pogacar gaat voor drie op rij in Lombardije - “We willen met UAE boven Jumbo-Visma eindigen”

Friso Moison

Gepubliceerd 03/10/2023 om 18:14 GMT+2

Tadej Pogacar mikt zaterdag opnieuw op succes in de Ronde van Lombardije. De Sloveen was de laatste twee jaar de sterkste in 'de koers van de vallende bladeren'. Voor Pogacar is het laatste monument van het jaar ook een kans om te laten zien dat zijn ploeg UAE het seizoen boven de concurrenten van Jumbo-Visma kan eindigen, zei hij bij The Cycling Show

The Cycling Show | Pogacar gaat voor drie op rij in Lombardije - “Willen boven Jumbo-Visma eindigen”

Pogačar kijkt uit naar de koers op zaterdag, die volgens hem “op zijn lijf geschreven is”. Hij hoopt dat zijn ploeg UAE Team Emirates het jaar kan afsluiten boven Jumbo-Visma als “nummer 1 team in de wereld”.
Er is de laatste maanden natuurlijk veel aandacht geweest voor de dominantie van Jumbo-Visma, zeker na de overwinning in de Vuelta a España, waarmee het alle drie de grote rondes op zijn naam schreef. En dan kwam hier de afgelopen maand ook nog de potentiële fusie met Soudal-Quick Step bij.
picture

Tour de France | “Tactiek Jumbo-Visma af en toe een beetje gek” - Pogacar voor Grand Colombier

UAE boven Jumbo-Visma

Maar hoe sterk de Nederlandse ploeg ook was dit wielerseizoen, het is UAE dat bovenaan staat in de UCI-ranking. En dit hoopt Pogacar richting het einde van het seizoen natuurlijk zo te houden. “Jumbo-Visma heeft meer grote overwinningen dan wij, maar als we het seizoen van Jumbo vergelijken met dat van ons, dan zie ik weinig verschil”, zei de Sloveen bij de The Cycling Show.
“Als team gaan we onze eigen weg en we zijn vergeleken vorig jaar een stuk beter. We zijn de goede richting ingeslagen, laten we hopen dat we het seizoen eindigen als beste team in de wereld."
“Het team blijft groeien met nieuwe renners en stafleden. Er wordt aan veel meer gedacht, ook hoe we in de toekomst kunnen verbeteren. Alles gaat vooruit. Mensen in team worden volwassen en we kijken hoe we alle kleine details kunnen verbeteren”, aldus de tweevoudig Tour-winnaar.
picture

Tour de France | Pogacar wordt gehinderd door motard in sprint bergop

Lombardije

Voor de koers van zaterdag in Lombardije is Pogacar hoopvol. “Ik hou van lange races met veel hoogtemeters. En de race heeft een mooie finish. Wanner je afdaalt naar het meer kan je als je goede benen hebt nog een beetje om je heen kijken.”
“Het is een van de vijf grootste dag koersen van het seizoen”, vervolgt de man die dus aast op een hattrick in Il Lombardia. “Een goed parcours voor de klimmers en dus ook voor mij. Het is een lange race met steile klimmen en je moet echt in goede vorm zijn om te winnen. Normaal gesproken is dit mijn laatste race van het seizoen.”

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen treedt het najaar tegemoet. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie