Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | Wordt Ronde van Lombardije voor Pogacar wat Roland Garros is voor Nadal?

Geupdate 10/10/2023 om 18:24 GMT+2

Tadej Pogacar won voor de derde keer in zijn loopbaan de Ronde van Lombardije. De Sloveen lijkt onverslaanbaar op de Italiaanse herfstwegen. Moet de organisatie iets veranderen om te voorkomen dat Pogacar elk jaar met de overwinning aan de haal gaat? “Vraag me af of je deze koers echt mooi kunt maken.”

Ronde van Lombardije | Pogacar scoort fenomenale hattrick - rijdt in afdaling definitief weg

Pogacar reed in Lombardije weg in de afdaling en in de laatste dertig kilometer kwam de concurrentie geen meter meer dichterbij. Volgens commentator Jeroen Vanbelleghem was het gebrek aan spanning vooral te wijten aan de vorm van Primoz Roglic. “Die reed een rare koers, ik snapte er helemaal niets van.”
“Eerst bergop lossen, dan weer aansluiten. Als Roglic kan volgen in de afdaling krijg je een hele mooie tweestrijd, maar hij rijdt op dat moment gewoon zomaar weg. Het was een bizarre, vreemde finale. De laatste dertig kilometer was allesbehalve bijzonder.”
picture

Ronde van Lombardije | Pogacar kreeg kramp tijdens lange solo – “Dacht dat het klaar was”

Van Aert en Van der Poel

Moet de organisatie dan wellicht iets veranderen om het Pogacar lastiger te maken? “Onzin”, volgens Bobbie Traksel. “Pogacar is een van de beste renners ter wereld. Als je het parcours lastiger maakt, dan wordt het juist nog moeilijker voor de rest om hem te volgen.” Daar is Jan Hermsen het mee eens. “Op een parcours als dit is Pogacar simpelweg niet te verslaan.”
Wat moet er dan wel gebeuren om te voorkomen dat de dominantie van de Sloveen in Lombardije dezelfde vormen aanneemt als de dominantie van Rafael Nadal op Roland Garros? Jeroen Vanbellgehem ziet maar één oplossing. “Je kunt deze koers niet mooi maken, alleen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel mee gaan doen.”
picture

Ronde van Lombardije | Pogacar scoort fenomenale hattrick - rijdt in afdaling definitief weg

Waar kijk je?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie