Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Lombardije | Roglic voor het eerst sinds Tour 2022 tegenover Pogacar - Einde seizoen Vingegaard

Tobias Kappelle

Geupdate 19/09/2023 om 19:07 GMT+2

Primoz Roglic heeft het Italiaanse najaar aan zijn wielerkalender toegevoegd. De klimmer van Jumbo-Visma is na zijn derde plaats in de Vuelta nog niet klaar en zal rijden in de Giro dell'Emilia en de Ronde van Lombardije. In het laatste monument van dit jaar neemt Roglic het voor het eerst sinds de Tour de France van 2022 weer op tegen landgenoot Tadej Pogacar.

Ronde van Lombardije | Tadej Pogacar wint voor tweede jaar op rij, Mas moet hoofd buigen in sprint

De Ronde van Lombardije staat dit jaar gepland op zaterdag 7 oktober en dus heeft Roglic nog een paar weken de tijd om te herstellen van de Vuelta. Mogelijk meldt ook Remco Evenepoel zich nog op de startlijst van de koers van de vallende bladeren, wat een op papier prachtige titanenstrijd op zou kunnen leveren.
Roglic gaf bij de Sloveense zender RTV aan dat hij zich nog altijd zeer goed voelt: "Dit was het beste seizoen van mijn carrière. Net als wijn word ik beter hoe ouder ik ben."
"Het is zeker niet saai, want er zijn veel goede jonge renners die boven komen drijven en ervoor zorgen dat we hard moeten blijven werken. Er zijn geen grote rondes meer dit jaar, maar ik zal wel Emilia en Lombardije nog rijden", aldus de klimmer.

Einde seizoen Vingegaard

Voor Jonas Vingegaard zit het seizoen erop. De Deense kopman van Jumbo-Visma reed de Tour de France en de Vuelta en zal zich nu richten op zijn herstel en volgend jaar. Vermoedelijk geldt hetzelfde voor Sepp Kuss, die dit jaar de Giro, Tour en Vuelta reed.
"Mijn seizoen is klaar. Ik moet even ontspannen. Ik ga nu pauze nemen en met mijn gezin met vakantie. Ik kijk uit naar de winterstop en ik ga genieten van de tijd die ik met mijn familie kan doorbrengen", zo vertelde Vingegaard aan Ekstra Bladet.

Waar kijk je?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Ook voor het EK Wielrennen in Nederland en de loodzware Ronde van Lombardije ben je bij Eurosport en discovery+ weer aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie