Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Lombardije | Evenepoel betrokken bij valpartij - vervolgt koers met bebloede elleboog

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 07/10/2023 om 11:27 GMT+2

Remco Evenepoel is na amper twintig kilometer fietsen in de Ronde van Lombardije betrokken geraakt bij een valpartij. De val gebeurde voor in het peloton, precies toen de vrede was getekend en de vroege vlucht was gevormd. Evenepoel zat enige tijd op de grond en vervolgde nadien zijn weg met een bebloede elleboog.

Ronde van Lombardije | Evenepoel betrokken bij valpartij - vervolgt koers met bebloede elleboog

Deze editie van de Ronde van Lombardije begon onstuimig met een stevig gevecht om weg te geraken. Ook Filippo Ganna bemoeide zich ertegenaan, wat voor de grote ploegen het sein was om volle bak te koersen en de Italiaan terug te pakken.
Precies toen dat was gebeurd en er tien koplopers over waren, deed zich ondanks het ingekakte tempo een valpartij voor. Die vond plaats voor in het peloton, vandaar dat Evenepoel de gevolgen voelt. De Belg bleef temidden van enkele ploegmaats van Soudal-Quick Step eventjes op de grond zitten.
picture

Ronde van Lombardije | Fuglsang wint tweede monument, Evenepoel naar ziekenhuis na zware crash

Opgave Bax

Enigszins beduusd keek Evenepoel om zich heen. Hij staat na een valpartij wel vaker niet direct op. Ook nu duurde het even. Met een achterstand van inmiddels twee minuten stond Evenepoel wel weer recht, stapte op zijn fiets en reed terug naar het peloton. De grote groep besloot te wachten.
Sjoerd Bax hervond de aansluiting niet. De helper van Tadej Pogacar bij UAE Team Emirates kwam ook ten val en stapte niet meer op. Bax greep naar zijn arm, al valt er nog niet precies te zeggen van wat voor kwetsuur er sprake is.

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Ook voor het EK Wielrennen in Nederland en de loodzware Ronde van Lombardije ben je bij Eurosport en discovery+ weer aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie