In het begin van de etappe van ruim 188 kilometer zijn het acht renners die het ruime sop kiezen. De belangrijkste naam van de kopgroep is de Fransman Pierre Rolland die in zijn carrière twee etappes won in de Tour de France.
Het achttal kreeg maximaal 2,5 minuut van het peloton onder aanvoering van Groupama-FDJ, de ploeg van leider Valentin Madouas. Op zo’n twintig kilometer van de streep wordt de kopgroep definitief ingerekend en kon de finale losbarsten.

Klimmetjes niet doorslaggevend

Ronde van Luxemburg
Ronde van Luxemburg | Matteo Trentin klopt Florian Sénéchal in de sprint van de tweede etappe
14/09/2022 OM 13:33
Door toedoen van Groupama en UAE Team Emirates wordt het peloton flink uitgedund op het voorlaatste klimmetje in Luxemburg. Op de Hulewee, een klim van ruim een kilometer aan 8,7 procent, spat het peloton helemaal uiteen.
Een groepje van maximaal twintig renners met onder anderen Sénéchal, Trentin en Madouas blijft dan nog over. Even later sluit in het dal ook het tweede peloton weer aan. Mattias Skjelmose Jensen probeert het nog even solo, maar zijn poging wordt in de laatste kilometer in de kiem gesmoord door de ploeggenoten van Trentin en Sénéchal.
In de laatste kilometer is het Aaron Gate die samen met Benjamin Thomas wegspringt uit het peloton. De twee worden niet meer teruggepakt en Gate blijkt de snelste van de twee. De Nieuw Zeelander won eerder de wegrit van de Commonwealth Games en pakt nu dus weer een belangrijke overwinning voor zijn ploeg.

Waar kijk je?

De Ronde van Luxemburg is de week live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Ronde van Luxemburg
Ronde van Luxemburg | Valentin Madouas heeft sterkste eindschot en wint eerste etappe
13/09/2022 OM 14:58
Wielrennen
Münsterland | "Extra lekker om de beste sprinters ter wereld te verslaan" - Blije Olav Kooij wint
11 UUR GELEDEN