Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Romandië | Dorian Godon wint chaotische slotrit - Carlos Rodríguez pakt eindzege

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 28/04/2024 om 15:54 GMT+2

Carlos Rodríguez werd de eindwinnaar in de Ronde van Romandië. De Spanjaard van INEOS Grenadiers greep op de voorlaatste dag richting Leysin de macht en ondanks dat hij vanwege het hondenweer in de slotrit zijn leiderstrui niet echt kon showen, kwam de nummer vijf van de Tour van vorig jaar blij over de streep. In Vernier won Dorian Godon de laatste etappe, na een chaotische finish.

Ronde van Romandië | Dorian Godon wint chaotische slotrit - Carlos Rodríguez pakt eindzege

De voorbereiding op de Giro d’Italia zit er nu dan echt op. Zaterdag staat het Grande Partenza in Venaria Reale gepland, maar daarvoor volgde nog een week van finetunen voor het ene deel van het peloton in Franstalig Zwitserland en een week van kansen pakken voor het andere deel van de meute.
Een regenachtige dag zou de zesdaagse in West-Zwitserland afronden. Een etappe in en rond Vernier stond op het menu – sowieso al een lastige rit, maar met de regen zou de uitdaging nog groter worden. Na een strijd van een uur om in de vlucht van de dag te zitten, lukte het Alexandre Balmer (Zwitserse selectie), Marco Brenner (Tudor Pro Cycling), Rémi Cavagna (Movistar Team) en Darren Rafferty (EF Education-EasyPost). Het peloton bleef echter altijd in de buurt.

Chaos tot de meet

Met nog 45 kilometer te gaan liet Cavagna zijn medevluchters achter. Vijftien kilometer later kwamen Brenner en Rafferty echter weer aansluiten. In de laatste plaatselijke ronde begonnen de klassementsmannen er zelfs aan bergop, waarna kort chaos ontstond.
Juan Ayuso was degene die met nog 25 kilometer te gaan vol aanging, maar hij kon niet op gelijkgestemden van BORA-hansgrohe rekenen. Nadat de rust was wedergekeerd in het peloton, kwamen eerst Enzo Paleni en vervolgens Andrea Vendrame op kop te zitten.
Lidl-Trek wilde alles samen houden voor de snelle Thibau Nys, die eerder deze week al de aankomst bergop in het skiresort Les Marécottes won. Het was echter niet voor de Belg, maar voor iemand anders die ook eerder in de week al aan het feest was; Dorian Godon ging de sprint al van ver aan en zag niemand in staat hem te remonteren.

Uitslag rit 5, Vernier-Vernier

1. Dorian Godon – 3:22:00
2. Simone Consonni – zt.
3. Dion Smith – zt.
4. Tim van Dijke – zt.
5. Alex Aranburu – zt.

Uitslag Ronde van Romandië

1. Carlos Rodríguez – 15:44:46
2. Aleksandr Vlasov - + 0.07
3. Florian Lipowitz - + 0.09
4. Ilan Van Wilder - + 0.21
5. Juan Ayuso - + 0.27

Waar kijk je?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en discovery+ van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie