De Cubaanse sprinter van Movistar kon in de finale rekenen op de steun van Annemiek van Vleuten, die voor het eerst in haar regenboogtrui acte de presence gaf. De Nederlandse smoorde enkele gevaarlijke uitvallen in de kiem.
De aanvallen volgden elkaar snel op in deze etappe van iets meer dan 130 kilometer van en naar Lausanne, maar geen van de uitvallen kreeg echt de ruimte.
Wielrennen
Wielrennen | Milan Vader sluit horrorjaar af - "Laatste herinnering is een paar dagen voor de val"
2 UUR GELEDEN

OPPERMACHTIG

In de laatste kilometers leek een vijftal te profiteren van een verraderlijk stuk omhoog, maar ook Ashleigh Moolman-Pasio (SD Worx), Juliette Labous (Team DSM), Victorie Guilman (FDJ), Soraya Paladin (SRAM Racing) en Ane Santesteban Gonzalez BikeExchange) werden in het zicht van de haven teruggepakt.
Vervolgens bracht Team DSM hun sprinter Liane Lippert, maar de Duitse was kansloos op de versnelling van Sierra, maar pakt wel belangrijke bonificatieseconden. Datzelfde geldt voor Demi Vollering, die derde werd.

WAAR KIJK JE?

Ook de Ronde van Romandië voor vrouwen volg je live op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame, stream de koers dan via discovery+.
Wielrennen
Wielrennen | Van Aert wil Van der Poel achterna en ziet deelname aan WK gravel zitten
GISTEREN OM 14:13
Wielrennen
Wielrennen | "Ik zie overeenkomsten tussen Evenepoel en Armstrong" - Ploegleider Lodewyck
23/11/2022 OM 14:56