De renners mogen in deze 174 kilometer lange etappe gelijk aan de bak want na de start staat direct al de eerste klim van de etappe op het programma. Met nog maar een paar kilometers in de benen moet de Col des Rangiers opgefietst worden met een stijgingspercentage van 4.8%.
Na deze eerste klim volgt er een flink stuk vals plat maar na zo’n 84 kilometer staat de renners een flinke afdaling van 6 kilometer te wachten. Hier kunnen de waaghalzen uit het peloton nog weleens een voorsprong gaan pakken.
Hierna kunnen de renners zich opmaken voor de laatste klim van etappe, over zo’n 6 kilometer moeten ze met een stijgingspercentage van 6% de Col des Etroits opfietsen. Als de renners de top zijn gepasseerd gaan ze 18 kilometer lang flink dalen om vervolgens over een vlak stuk met nog drie kleine klimmetjes naar de finishplaats Yverdon-Les-Bains te fietsen.
Ronde van Romandië
Roglic wint de Ronde van Romandië!
29/04/2018 OM 13:15
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De tweede etappe van de Ronde van Romandië is vandaag vanaf 16:00 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste zeven dagen gratis. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor € 29,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Ronde van Romandië
Ronde van Romandië: de slotetappe!
29/04/2018 OM 10:00
Ronde van Romandië
Ronde van Romandië etappe 3: Een korte, maar zware tijdrit
26/04/2018 OM 12:54