Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Fraile wint eerste etappe Romandië; Roglic nieuwe leider

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/04/2018 om 18:08 GMT+2

De eerste etappe van de Ronde van Romandië is gewonnen door Omar Fraile (Astana). De Spanjaard was de snelste in de etappe van Fribourg naar Delémont door onder andere Sonny Colbrelli te kloppen in de sprint. Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) neemt de leiderstrui over van Michael Matthews, de winnaar van de proloog.

Omar Fraile entscheidet die fünfte Etappe für sich

Foto: SID

Al vroeg in deze heuveletappe ontstond er een kopgroep met Mertz, Gougeard, Duchesne, Clarke en ook landgenoot Marco Minnaard, die direct zijn aspiraties voor het bergklassement duidelijk maakte op de eerste klim, door daar voor de punten te gaan. Hij zou later in de koers op elke col als eerste boven komen, en zo de leider in het bergklassement worden.
De groep van vijf vluchters haalde een maximale voorsprong van zes minuten, en lang leek het door het gebrek aan tempo in het peloton zo te zijn dat één van deze mannen de winnaar en tevens leider in het algemeen klassement zou worden. Op de laatste klim van de dag begon Alexis Gougeard serieus door te trekken te maken, en slechts Marco Minnaard kon de Franse AG2R-renner nog volgen. In het peloton erachter was het inmiddels ook koers, met Thomas de Gendt die het nog maar eens probeerde om een jump te forceren. Dat lukte niet, maar de voorsprong van de twee overgebleven vluchters liep zo wel snel terug. Achteraan moest Michael Matthews het peloton laten gaan, er zou dus een nieuwe leider komen.
Gougeard bleek de taaiste vluchter in de koers, en liep solo in de afdaling weer wat uit. Toch was het op 2 kilometer van de finish definitief voorbij, en was het tijd om te sprinten. Sonny Colbrelli, de sterkste sprinter van het stel, had geen ploeggenoten meer over om hem goed af te zetten, en door alle demarrages sloeg de paniek toe. Hij ging te vroeg aan, en werd zo op 100 meter van de meet nog voorbij gestoken door Omar Fraile. De Spaanse renner van Astana wint zo de eerste etappe van de Ronde van Romandië, nadat hij al eerder een etappe in de Ronde van Baskenland won. Primoz Roglic is de nieuwe leider in het algemeen klassement.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De Ronde van Romandië is tot en met zondag elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste zeven dagen gratis. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor € 29,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie