Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

San Juan | Jakobsen komt in volle sprint bijna ten val na botsing met telefoon toeschouwer - bekijk de video

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 30/01/2023 om 12:23 GMT+1

Fabio Jakobsen mag van geluk spreken dat hij de Vuelta a San Juan zonder kleerscheuren heeft afgesloten. De sprinter werd op volle snelheid geraakt door een telefoon van een toeschouwer, die zijn hand uitstak. Jakobsen bleef gelukkig overeind, maar kon etappewinst vergeten.

San Juan | Jakobsen komt in volle sprint bijna ten val na botsing met telefoon toeschouwer

Het was Sam Welsford van Team DSM die voor de derde overwinning van het weekend zorgde, maar de meeste aandacht in de herhaling ging uit naar Jakobsen. Wat gebeurde er vlak voor de streep? Het bleek dat de rappe man van Soudal-Quick Step bijna op volle topsnelheid onderuit ging.
Een fan langs de boarding stak zijn arm uit, precies aan de kant waar de renners langsreden, en raakte Jakobsen. Hij hield er een snee in zijn gezicht en een bult aan over, maar pleitte naderhand opvallend genoeg zelf schuldbewust.
“Ik stuurde strak langs de hekken en iemand stak zijn hand uit, met een telefoon. Daar botste ik tegenaan. Wellicht was het voor veel mensen een déjà vu naar mijn val in Polen. Dit was deels mijn eigen schuld. Er was ruimte, maar ik zag de hand niet”, aldus Jakobsen in een eerste reactie.
picture

San Juan | Jakobsen verslaat Gaviria en Aberasturi in straten van Jáchal

Snee in gezicht

“Ik heb een snee in mijn gezicht en mijn oog is wat dik, maar dit had stukken erger kunnen aflopen. Gelukkig loopt het met een sisser af. Ik dacht: ik blijf bij de sprinters. En ik verwachtte dat Nizzolo naar links zou sturen, maar hij bleef rechts rijden. Ik had beter moeten weten.”
De Argentijnse politie was minder onder de indruk van het voorval en besloot de bewuste supporter in te rekenen. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de schuldvraag.
picture

San Juan | Bennett wint massasprint in openingsetappe, Jakobsen pakt verkeerde afslag

Verkeerde weghelft

Jakobsen kende sowieso een enerverende Vuelta a San Juan. Tijdens de eerste rit kwam hij, samen met ploeggenoot Remco Evenepoel, aan de verkeerde kant van de weg terecht, waardoor hij niet kon sprinten. In de tweede etappe was het vervolgens wel raak met ritwinst, de eerste van 2023.
De Vuelta a San Juan werd gewonnen door Miguel Ángel López, die zijn opgebouwde marge tijdens de finish bergop nadien niet meer in gevaar zag komen.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a San Juan volg je live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie