Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Saudi Tour | Groenewegen sprint naar eerste Nederlandse zege van seizoen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/02/2022 om 16:44 GMT+1

Dylan Groenewegen heeft de derde etappe in de Saudi Tour gewonnen. De renner, die deze winter een overstap maakte naar Team Bike Exchange-Jayco, versloeg Dan McClay en Caleb Ewan in een sprint. Danny van Poppel kwam als vierde over de streep.

Saudi Tour | Dylan Groenewegen sprint naar eerste Nederlandse zege van seizoen

De 181 kilometer lange etappe van Tayma Hadaj Well naar Al Ula werd gekenmerkt door een harde tegenwind. De renners kwamen daardoor veel later over de finish dan gepland.
Quick Step-Alpha Finyl probeerde tot driemaal toe waaiers te creëren. Dit lukte slechts ten dele. De grootste kanshebbers bleven in de groep.
Groenewegen begon de sprint in een zetel. Door zijn teamgenoot Luka Mezgec werd hij naar de kop van het peloton gebracht. De Nederlander die vorig jaar nog in de kleuren van Jumbo-Visma reed, liet zien dat hij nog steeds kan sprinten en maakte het gemakkelijk af. Groenewegen kon al voor de streep zijn overwinning vieren.

Opsteker

De overwinning van Groenewegen is een mooie opsteker voor zijn ploeg. Het is de eerste overwinning van Bike Exchange-Jayco dit seizoen. Ook is finishplaats Al Ula een sponsor van de Australische ploeg.
picture

Saudi Tour | Ewan snelste namens Lotto tijdens massasprint in eerste etappe

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie