Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AlUla Tour | Merlier sprint op fiets van ploeggenoot naar derde plaats in openingstetappe

Menno Waebeke

Geupdate 31/01/2024 om 10:43 GMT+1

Tim Merlier werd dinsdag derde in de openingstetappe van de AlUla Tour. Ietwat telerustellend zou je denken voor de Belg, maar niet als je de omstandigheden van die sprint in ogenschouw neemt. Merlier moest de sprint namelijk afwerken op de fiets van zijn ploeggenoot Bert van Lerberghe. "Met een breder stuur en een andere fiets was het wat zoeken."

AlUla Tour | Casper van Uden verrast topsprinters en pakt eerste profzege en leiderstrui

Merlier gold samen met Dylan Groenewegen vooraf als een van de topfavorieten om de eerste etappe in Al Manshiya op zijn naam te schrijven, maar kreeg onderweg te maken met wat pech. "Ik kwam in de laatste tien kilometer in aanraking met Allessandro De Marchi. Er zat een slag in mijn wiel", vertelde hij na afloop aan Het Nieuwsblad.
De sprinter van Soudal Quick-Step werd geholpen door zijn lead-out. "Dat deed Bert goed, het was af- en opspringen. Ik zat snel weer in positie. Met een breder stuur en een andere fiets was het wel wat zoeken. Ik zat redelijk op mijn limiet, die halve seconde dat ik de spanning er wat afhaalde, kostte me de zege."

Nieuwe kansen

Merlier moet nog even wachten op een nieuwe sprintkans, want in de tweede etappe moeten de renners een hoop heuvelachtig terrein overwinnen. Het is niet uitgesloten dat een sterke sprinter eraan blijft hangen, maar voor de 31-jarige Belg lijkt het parcours net wat te zwaar.
Toch krijgt Merlier nog genoeg mogelijkheden om zich te revancheren, want in etappe drie en vier wordt een massasprint voorspeld. De vraag is of Casper van Uden dan nog de leiderstrui om zijn schouders heeft hangen. De Nederlander pakte gister zijn eerste profzege en gaat daarmee ook aan de leiding in het klassement.
picture

AlUla Tour | Van Uden dolblij na eerste zege: "Vorig jaar wilde ik te veel winnen"

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie