Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AlUla Tour | Zieke Groenewegen moet afstappen met maag- en darmproblemen

Friso Moison

Geupdate 02/02/2024 om 11:38 GMT+1

Dylan Groenewegen is uit de AlUla Tour gestapt. De Nederlandse renner van Jayco AlUla is ziek en de medische staf van de ploeg heeft besloten dat het verstandiger is om de ronde, die nog twee etappes duurt, niet meer uit te fietsen.

AlUla Tour | Casper van Uden verrast topsprinters en pakt eerste profzege en leiderstrui

Volgens de ploeg kampt Groenewegen sinds de tweede etappe van de ronde in Saudi-Arabië met maag- en darmproblemen. De 30-jarige sprinter finishte in de eerste etappe nog als tweede, vlak achter landgenoot Casper van Uden. Maar in etappe twee en drie had de renner het duidelijk lastig en verloor hij veel tijd.
Groenewegen was zijn seizoen twee weken geleden nog overtuigend begonnen met een zege in de eendaagse wedstrijd Clàssica Comunitat Valenciana. De Amsterdammer won na 200 kilometer de eindsprint.
picture

AlUla Tour | Merlier verslaat met oppermachtige sprint Nederlanders in waaieretappe

Van Uden aan de leiding

Mocht Groenewegen op tijd herstellen van zijn klachten, dan vervolgt hij zijn seizoen in de UAE Tour. De zevendaagse ronde in de Verenigde Arabische Emiraten gaat op 19 februari van start.
De AlUla Tour gaat vandaag verder met een 142 kilometer lange heuveletappe naar Maraya. Casper van Uden staat met twee seconden voorsprong op de Belg Tim Merlier aan de leiding in het klassement. Zaterdag wordt de laatste etappe verreden.
picture

AlUla Tour | Prachtige beelden van waaiers in derde etappe

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie