Ondanks een klimmetje zo’n vijftien kilometer voor de streep was al uitgetekend dat het een massasprint zou worden. En dat werd het ook, hoewel Demi Vollering en Floortje Mackaij nog even tegenstribbelden en na vlot klimmen probeerden een aanval op te zetten.
Dat mislukte, waarna het aftellen was richting de massasprint. De lead-out werd gedaan door Trek-Segafredo, maar het was toch echt Vos op wie geen enkele maat stond. Vos won met overmacht, voor Megan Jastrab en Shari Bossuyt. Te vroeg juichen was er alleen niet bij.

Vårgårda | Dit is de reden waarom Marianne Vos werd gediskwalificeerd

Ronde van Scandinavië
Tour of Scandinavia | Dolblije Uttrup Ludwig geeft fantastisch interview na eindzege
15/08/2022 OM 10:00

Puppy paws

Vos hield tot na de finish haar beide handen aan het stuur, wat ze na afloop nog eens onderstreepte met tekst en uitleg aan haar ploeggenotes. De renster van Jumbo-Visma werd dit weekend tijdens de Vårgårda Classic gediskwalificeerd omdat ze enkele seconden in de ‘puppy paws-houding’ fietste.
Dit keer was de winst echter volkomen reglementair en dus mag ze zichzelf behalve dagwinnares ook leidster in het algemeen klassement noemen. De Tour of Scandinavia duurt nog tot zaterdag en wordt woensdag vervolgd in Zweden, waarna tenslotte ook Noorwegen nog wordt aangedaan.

Vårgårda | Marianne Vos anticipeert op juiste moment en wint wegrit in Zweden

WAAR KIJK JE?

De Tour of Scandinavia is alle dagen live te zien bij Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Ronde van Scandinavië
Tour of Scandinavia | Dolblije Uttrup Ludwig geeft fantastisch interview na eindzege
15/08/2022 OM 09:59
Ronde van Scandinavië
Tour of Scandinavia | Marianne Vos wint ook zesde etappe, Uttrup Ludwig pakt eindzege
14/08/2022 OM 12:53