De etappe van vandaag ging over 144 kilometer van Žalec naar Celje met finish bergop. Het slotklimmetje had een hellingspercentage van gemiddeld 12%. Tussendoor moesten de renners halverwege de Svetina op, een klim van iets meer dan 5 kilometer van de tweede categorie.
Tijdens de editie van vorig jaar was er een vergelijkbare etappe die ook gewonnen werd door Pogacar. Toen reed de tweevoudig winnaar van de Tour in eigen land iedereen naar huis.
Op de Svetina werd het meteen duidelijk wie zich vandaag gingen melden voor de ritzege en hoogstwaarschijnlijk ook de leiding in het algemeen klassement. Rafal Majka vergezelde de Sloveen in de voorlaatste klim en in de afdaling op weg naar de slotklim en ook Nicola Conci kon aanhaken bij de twee klimgeiten.
Tour de France
Tour de France | Bekijk nog eens de samenvatting van een etappe die Van Aert wel wint
EEN UUR GELEDEN
Echter, op de slotklim was er maar een die er met kop en schouders bovenuit stak. Aan de voet van de iets minder dan een kilometer lange klim spurtte 'Pogi' meteen weg van Majka en Conci en zodoende kwam hij solo aan over de finish. Een dubbelslag voor de Sloveen, want naast de ritzege neemt hij ook nog eens de groene trui over van zijn Poolse teamgenoot.

WAAR KIJK JE?

Alle belangrijke wielerwedstrijden zien live te zien op Eurosport. Kijk je graag koers zonder reclame? Dan is discovery+ wat jij nodig hebt.
Tour de France
Tour de France | Bekijk nog eens de samenvatting van een etappe die Van Aert wel wint
EEN UUR GELEDEN
Tour de France
Tour de France | Bekijk hoe Jumbo-Visma het peloton op een hoop rijdt en Van Aert ontsnapt
2 UUR GELEDEN