Voor de start in Maribor was niet iedereen zeker van het verloop van de etappe. Een groep vluchters of toch massasprint? En kon het glooiende landschap nog van betekenis zijn? Het antwoord werd snel duidelijk. Een groepje avonturiers mocht het proberen, maar werd geen moment serieuze ruimte gegund.
Op ruim 50 kilometer voor de meet was er een beklimming van de 3e categorie, maar die leverde voor de sprintkanonnen nauwelijks problemen op. Het peloton deed het rustig aan, met de wetenschap dat er de komende dagen nog genoeg kilometers bergop op het programma staan.
Valpartij Ewan
Ronde van Slovenië
Roglic wint Ronde van Slovenië in stijl
17/06/2018 OM 13:03
Alleen Caleb Ewan zat even in het nauw, maar dat had de Australiër geheel aan zichzelf te wijten. Zonder zichtbare obstakels gleed de renner van Mitchelton-Scott met nog 44 kilometer te gaan over het asfalt. Dankzij zijn teamgenoten kon Ewan toch op tijd weer aansluiten in de grote groep, waardoor zijn sprinterskansen levend bleven.
Onder het doek van de 10 kilometer werden de twee overgebleven vluchters Gasper Katrasnik en Vojtech Hacecky door het jagende peloton teruggepakt, waarna alle sprinttreinen zich konden opmaken voor de massaspurt in Rogaska Slatina. LottoNL-Jumbo had de zaken in eerste instantie goed op orde, maar leek in de laatste honderden meters de organisatie kwijt te zijn. Voor Groenewegen maakte dat weinig uit. Hij kon de klus ook in zijn eentje klaren en liet iedereen zijn hielen zien in zijn negende zege van het jaar. De Australiër Ben Hill (Ljubljana Gusto Xaurum) neemt dankzij gepakte bonificatieseconden onderweg de leiderstrui over van Consonni.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De 3e etappe van de Ronde van Slovenië is vrijdag vanaf 13:30 LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Ronde van Slovenië
Niets op de weg en toch gaat Caleb Ewan op zijn gat
14/06/2018 OM 14:45