Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Slovenië | “We hakken over paar dagen de knoop door” - Wellens twijfelt over Tour-selectie

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 08/06/2023 om 17:30 GMT+2

Tim Wellens maakt 14 juni zijn rentree in de Ronde van Slovenië na zijn zware val in de Ronde van Vlaanderen. De Belg liep een viervoudige sleutelbeenbreuk op en moest hiervan lang herstellen. De meesterknecht van Tadej Pogacar hoopt nog steeds op deelname aan de Tour de France, maar hij weet dat de concurrentie groot is en dat hij lang niet in actie is geweest.

Ronde van Vlaanderen | Bekijk hier de bizarre valpartij die Maciejuk DSQ opleverde uit alle hoeken

De 32-jarige Wellens was een van de grote slachtoffers tijdens de bizarre valpartij in de Hoogmis. Bijna het hele peloton kwam ten val en Wellens werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. De renner van UAE Team Emirates bleek vier breuken te hebben opgelopen in zijn linker sleutelbeen. Hij moest flink revalideren en hij rijdt inmiddels al meer dan twee maanden niet in het peloton.
Wellens ging van half mei tot begin juni op hoogtestage naar de Sierra Nevada met de ploeg. Hij zegt tegen Sporza dat alles naar wens verloopt, maar dat hij nog zeker wel voorzichtig moet doen. “Ik kan beter niet opnieuw op mijn linkerkant vallen en ik mag mijn sleutelbeen maar 80 tot 90 procent belasten.”
picture

Ruta del Sol | Tim Wellens veruit de sterkste van kopgroep in derde etappe

Tour

Wellens geeft aan dat het nog een jaar kan duren tot het bot volledig is geheeld. “Ik kan in Slovenië weer voluit gaan, maar uiteraard nog niet om te winnen. Ik ben gewoon blij dat ik na twee maanden weer een koers kan rijden. Ik hoop de Tour-selectie te halen, maar ik heb natuurlijk heel veel trainingen gemist. Ik heb veel conditie verloren en ik ben er nooit zo lang uit geweest.”
Wellens stapte dit jaar over naar UAE om Pogacar bij te staan in de Tour. “Met Tadej is de kans groot dat je voor de eindzege strijdt. Ik sprak met een ploegmakker en hij vond het een van de mooiste momenten uit zijn carrière om met de ploeg in het geel de Champs-Élysées op te rijden.”
Wellens vindt zijn nieuwe ploeg een hele belevenis en merkt op dat alles in detail wordt bekeken. “Ik kan volgens het team naar de Tour gaan met het idee om erdoorheen te komen in de tweede en derde week. Ik vind dit echter wel een risico voor de grootste ronde van het jaar. Het gaat heel nipt worden om op tijd klaar te zijn en over een paar dagen hakken we de knoop door.”
picture

Ronde van Vlaanderen | Fan beleeft horrorcrash veroorzaakt door Maciejuk - “Rustig blijven, Wout”

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie