Een kopgroep van acht met onder anderen Ponomar en Gorka Izagirre rijdt weg tijdens de eerste passage van de Monte Serra. Het gereduceerde peloton onder leiding van INEOS-Grenadiers en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux houdt het achttal lange tijd binnen schootsafstand.
INEOS doet dat voor zijn twee kopmannen Egan Bernal en Daniel Martínez, de Belgische formatie rijdt vooral in dienst van Lorenzo Rota die in zijn thuisland zijn zinnen heeft gezet op een goede uitslag.
Wielrennen
Laporte wint Binche-Chimay-Binche
15 UUR GELEDEN

Elitegroepje

Van het peloton blijft op de tweede passage van de Monte Serra weinig meer over. Onder het tempo van de Colombiaan Esteban Chaves wordt de kopgroep ingerekend en wordt het overgebleven peloton volledig uiteengereten.
Een groep met Martínez, Chaves, Rota, Tesfatsion, Hirschi en Rubio blijft over. Enkele kilometers voor de top is het de andere Colombiaan, Martínez, die wegspringt uit het elitegroepje en solo de afdaling ingaat.

Zicht van de haven

De klimmer van INEOS pakt al snel een halve minuut, maar de Italiaanse klassieker duurt voor hem vijf kilometer te lang. De nationaal tijdritkampioen van Colombia wordt in het zicht van de haven teruggepakt door de achtervolgende groep.
De nieuwe kopgroep van vijf staat in de laatste twee kilometers bijna stil. De renners vallen slag om slinger aan en dagen elkaar uit met een klassieke surplace. Uiteindelijk is het Marc Hirschi die de snelste blijkt, de Zwitser van UAE Team Emirates pakt daarmee zijn derde overwinning van het seizoen.

Waar kijk je?

Alle grote wielerwedstrijden zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Laporte bekroont topjaar met indrukwekkende overwinning
15 UUR GELEDEN
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Lorena Wiebes oppermachtig in Belgische eendagskoers
17 UUR GELEDEN