Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Philipsen sprint naar derde overwinning en is Pogacar voorbij

Friso Moison

Geupdate 11/10/2023 om 15:20 GMT+2

Jasper Philipsen heeft op de vierde dag van de Ronde van Turkije alweer zijn achttiende seizoenzege geboekt. De Belg bleef bij de aankomst in Marmaris zijn landgenoot Timothy Dupont en de Italiaan Lonardi Giovanni voor. Met zijn overwinning vandaag is Philipsen Tadej Pogacar voorbijgestreefd als zegekoning van het jaar.

Ronde van Turkije | Philipsen sprint naar derde overwinning en is Pogacar voorbij

Geen helse beklimmingen zoals gisteren, maar tussen de startplaats Fethiye en de finish in Marmaris lagen wel nog enkele klimmetjes op de renners te wachten. In de laatste dertig kilometer moesten de mannen nog over een helling van drie kilometer met een gemiddelde van 7 procent.
In de etappe van 165,3 kilometer waren er meerdere renners die de aanval zochten. Een eerste kopgroep kreeg weinig ruimte en werd vrij snel ingerekend. Omdat er in de openingsfase flink doorgetrapt werd brak het peloton in twee stukken, maar dit bleek van korte duur.
picture

Ronde van Turkije | Jasper Philipsen sprint naar zestiende seizoenszege en wint eerste etappe

Eenzame vluchter

De groep kwam weer bij elkaar en het tempo viel even stil en hier maakte de Duitse renner Nico Denz goed gebruik van. De man van Bora-hansgrohe bleef lang voor het peloton uitrijden, maar de eenzame vluchter werd nog voor de laatste beklimming van de dag op vijftien kilometer van de finish ingerekend.
Op de laatste klim waren er een paar aanvallen, maar niemand kwam echt weg en in de afdaling kwam alles weer bij elkaar. En zo ging de renners toch af op een sprint. Maar voor Philipsen zag het er lastig uit, want veel van de mannen van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck waren niet meer te bekennen.
picture

Ronde van Turkije | Jasper Philipsen wint etappe 2 voor Cees Bol

Pogacar voorbij

Toch kwam de Belg van vrij ver nog naar voren en snelde voorbij Dupont en Lonardi over de streep voor zij vierde etappe winst in deze Ronde van Turkije. Met zijn in totaal achtiende zege van het seizoen gaat Philipsen zijn voormalig ploeggenoot en goede vriend Pogacar wat betreft ritoverwinningen dit jaar voorbij.
Alexey Lutsenko staat na zijn knappe overwinning op de Babadag bovenaan in het algemeen klassement van de Ronde van Turkije, gevolgd door de Duitser Ben Zwiehoff en de Colombiaan Harold Tejada.
picture

Ronde van Lombardije | Pogacar scoort fenomenale hattrick - rijdt in afdaling definitief weg

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie