Wielrennen
Ronde van Valencia

Ronde van Valencia | Pogacar klopt Valverde op slotklim in Cullera

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Pogacar Valencia

Foto: Getty Images

DoorEurosport
06/02/2020 om 14:58 | Bijgewerkt 07/02/2020 om 08:34

Tadej Pogacar is zijn jaar goed begonnen! In de tweede etappe van de Ronde van Valencia was hij Alejandro Valverde de baas op een listige slotklim. Wout Poels eindigde als beste Nederlander op plek achttien.

In de tweede etappe van de Ronde van Valencia trok het peloton in 181 kilometer van Torrent naar Cullera. Onderweg kwam het peloton twee aardige klimmetjes tegen van tweede categorie en moest het nog een venijnige slotklim overwinnen. Al gauw ontstond er een kopgroep van vijf man bestaande uit: van Emden, de Marchi, Saez, Cuadros en Cavagna. Laatstgenoemde ging er op het einde nog alleen vandoor, maar werd twee kilometer voor de slotklim ingerekend. Op de twee kilometer lange klim richting de finish was het Gonzalo Serrano die als eerste aanviel, zijn demarrage was echter niet succesvol. Een uitgedunde groep favorieten ging vervolgens de sprint aan, waar Tadej Pogacar de beste benen had.

Ronde van Valencia | Pogacar klopt Valverde op slotklim

00:01:18

Wielrennen

Eurosport Koerskalender 2020 | Wanneer is welke wedstrijd?

06/02/2020 OM 13:33

Ronde van Valencia op Eurosport Player

De Ronde van Valencia is elke dag live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar www.eurosportplayer.com. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.

Wielrennen

Ronde van Valencia Preview | Eerste krachtmeting voor Groenewegen en Jakobsen

04/02/2020 OM 13:57
Wielrennen

The Day When | Alejandro Valverde crasht tijdens Tour de France

07/01/2019 OM 11:33
Gerelateerde onderwerpen
WielrennenRonde van ValenciaAlejandro ValverdeWout PoelsMeer
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel