Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Valencia | Jakobsen pakt met twee vingers in de neus etappezege

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/02/2022 om 18:23 GMT+1

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. De Zeeuw was met overmacht de sterkste en kwam met een voorsprong van drie fietslengtes over de streep.

Wielrennen | Jakobsen pakt met twee vingers in de neus etappezege in Ronde van Valencia

De finale van de koers werd opgeschud door een aantal nare valpartijen. Op vier kilometer van de streep ging een groep rijders hard in een afdaling onderuit. Eerder al kon kersvers Jumbo - Visma-renner David Dekker de bocht niet houden. De 24-jarige reed rechtdoor het ravijn in. Gelukkig kon hij zelf terug naar boven klimmen en zijn rit vervolgen.
De ploeg van Jakobsen, Quick Step - Alpha Vinyl leidde het peloton tot een kilometer voor de streep. Zelfs leider in het klassement, en winnaar van gisteren Remco Evenepoel reed mee op kop voor de Nederlandse sprintkopman. Het laatste wagonnetje van de sprinttrein had echter al ergens anders aangekoppeld.

Nederland sprintersland

Jakobsen zat in het wiel van Andrea Pasqualon die de sprint voor zijn kopman Kristoff moest aantrekken. Alleen was het Jakobsen die kon profiteren van het werk van de Italiaan. Met 150 meter te gaan kwam hij op kop en vergrote al gauw het gat met zijn concurrenten. Drie fietslengtes achter Jakobsen finishte Sebastian Molano als tweede. Elia Viviani pakte de derde plek.
Het was een topdag voor de Nederlandse sprinters, want eerder op de dag kon ook Dylan Groenewegen zijn handen in de lucht steken. Groenewegen was de rapste van de massaspurt tijdens de derde rit van de Saudi Tour.
picture

Saudi Tour | Dylan Groenewegen sprint naar eerste Nederlandse zege van seizoen

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie