Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Vlaanderen | Bottas gespot langs parcours om vriendin Cromwell te fotograferen

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 05/04/2022 om 14:39 GMT+2

Leon van Bon was niet de enige fotograaf met een bekend gezicht die is gespot tijdens de Ronde van Vlaanderen. Behalve Van Bon stond ook Valtteri Bottas langs het parcours van Vlaanderens Mooiste. De Finse coureur van Alfa Romeo bezocht de koers om zijn vriendin Tiffany Cromwell aan te moedigen.

Bottas legt vriendin Cromwell vast tijdens haar deelname aan de Ronde van Vlaanderen

Foto: Eurosport

De 33-jarige Cromwell is rijdster van de ploeg Canyon-SRAM en maakt al jaren deel uit van het steeds verder professionaliserende vrouwenpeloton. De Australische duikt ook geregeld op bij Grands Prix om Bottas te steunen en niet zelden wordt op de circuits een rondje gefietst, maar nu waren de rollen omgedraaid.
Bottas (32) stond met camera langs de kant van de weg om Cromwell in actie vast te leggen op de gevoelige plaat en om het helemaal compleet te maken, was er een fotograaf van de partij die behalve de koers ook Bottas in de gaten hield.

Bottas proeft bier

Zo kan het gebeuren dat we diverse actiefoto’s zien van Bottas: eentje waarop hij daadwerkelijk zijn vriendin fotografeert en eentje waarop hij een biertje drinkt. Dit alles is te zien op het Insta-account van Cromwell, waar zij een update geeft over het verloop van haar Ronde van Vlaanderen.
Op de socials van Bottas zijn geen updates verschenen over zijn bezoek aan de koers. Kleine kans dat dit nog gebeurt, want de coureur is inmiddels afgereisd naar Melbourne waar na enkele jaren afwezigheid voor hem weer eens de Grand Prix van Australië op het programma staat. Hij hoopt de goede start van 2022 een vervolg te geven.
Cromwell op haar beurt vervolgt het wielervoorjaar in de lage landen.

WAAR KIJK JE?

Eurosport is de home of cycling. De grote rondes, de klassiekers en de koersen van een week zijn allemaal te zien op Eurosport. Of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie