Waar Van Vleuten onderweg naar Oudenaarde ook ging en of het nu op de Paterberg, Kwaremont of Koppenberg was.. constant zat Kopecky in haar wiel. De Belgische had een duidelijke tactiek uitgestippeld in de hoop op een sprint en dat kwam uit.
Met ook Chantal van den Broek-Blaak nog eens aan de zijde van Kopecky ging Van Vleuten ten onder in de sprint om de winst. “Het was zwaar, maar het had van mij nog wel wat zwaarder gemogen. Zeker in het middelste gedeelte. Dan had ik meer kans gehad om Kopecky te lossen”, aldus Van Vleuten.
“Het werd niet hard genoeg gespeeld om in mijn voordeel te eindigen”, vervolgde de nummer twee. “De overmacht was een beetje te groot en Lotte ook echt te goed. Mijn team heeft me ook positief verbaasd omdat ik niet helemaal alleen zat, zoals de laatste jaren vaak het geval was.”
Ronde van Vlaanderen
Ronde van Vlaanderen | Spiekbriefje met eettips hielp Van der Poel op weg naar zege
07/04/2022 OM 09:16

Ronde van Vlaanderen | Lotte Kopecky wint in Belgische driekleur de Hoogmis

Amstel Gold Race

“Toch was het alsnog lastig en Lotte had een geniale dag. De laatste keer Paterberg moest het gebeuren, maar ze hadden mij goed in de tang”, besefte Van Vleuten, die in de finishstraat al wel wist hoe laat het was. “Als je sprint met Lotte, weet je dat het zwaar wordt. Maar ik heb het geprobeerd.”
“Ik zat er weer bij, sta opnieuw op het podium en heb er alles aan gedaan. Nu ben ik tweede geworden. Volgend jaar proberen we het opnieuw. Of volgende week, tijdens de Amstel Gold Race. De benen zijn goed en met een versterkt team is het leuk om de strijd weer aan te gaan.”

WAAR KIJK JE?

Eurosport is the home of cycling. Alle klassiekers en alle grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Ronde van Vlaanderen
Ronde van Vlaanderen | Bottas gespot langs parcours om vriendin Cromwell te fotograferen
05/04/2022 OM 12:39
Ronde van Vlaanderen
Ronde van Vlaanderen | KOM voor Pogacar op Kwaremont? Nooit officieel door gevallen computer
04/04/2022 OM 13:22