Een kopgroep met onder anderen Mike Teunissen hield stand tot net na de laatste beklimming van de Pfannenstiel (3,9 kilometer á 5%). Deze klim moesten de renners drie keer beklimmen. Quinn Simmons (Trek-Segafredo) hield het van de groep het langste vol.

Scheiding

De Küsnachterberg zorgde verrassend genoeg voor een grote scheiding in het peloton. Op de klim met een top op vier kilometer van de finish gingen de grote namen vaak op de pedalen staan. Met name Marc Hirschi, Jakob Fuglsang en Stefan Küng lieten zich goed van voren zien.
Wielrennen
Giro Donne | "We bleven maar sprinten" - Marianne Vos na tweede etappezege
32 MINUTEN GELEDEN
Belangrijkste slachtoffers van deze versnellingen waren ‘dark horse’ voor de overwinning Gino Mäder. Ook Thibaut Pinot kon de groep niet volgen.

Evenepoel in aanval

Vlasov ging op twee kilometer van de finish voor een laatste keer aan. De jonge Belg Evenepoel was de enige die kon volgen en sleurde op kop om weg te blijven. Ze werden echter in de laatste kilometer ingelopen.
De andere jonge Belg van Quick-Step, Ilan van Wilder, ging als eerste de sprint aan. Op 100 meter van de lijn werd hij nog voorbij gereden. Stephen Williams was in de spannende sprint het beste.

Waar kijk je?

Alle koersen kijk je op Eurosport en discovery+.
Wielrennen
Giro Donne | Indrukwekkende Marianne Vos pakt tweede ritzege
EEN UUR GELEDEN
Giro d'Italia Donne
Giro Donne | Indrukwekkende Marianne Vos pakt tweede ritzege
EEN UUR GELEDEN