Er stapt vandaag een gedecimeerd peloton op in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. Nadat gisteren Jumbo-Visma er na een positieve test al voor koos om de hele ploeg terug te trekken uit de Ronde van Zwitserland, volgden een dag later Bahrain-Victorious, UAE Emirates en Alpecin-Fenix het voorbeeld van de Nederlandse ploeg.
In totaal stapten er maar liefst 29 renners, waaronder vier renners van EF-Education en klassementsleider Aleksander Vlasov, niet meer op voor deze zesde etappe. Sinds het begin van de pandemie was dat aantal nog niet zo hoog en het is maar de vraag hoeveel uitvallers er nog zullen volgen.
Tour de France
Tour de France | De sprint om de bergpunten tussen Cort en Perez
19 MINUTEN GELEDEN

OLIVIER SENN

Toch heeft koersdirecteur Olivier Senn na overleg met de teams en zijn medische staf ervoor gekozen om de overgebleven renners gewoon van start te laten gaan voor de zesde etappe. "Het is heel vervelend, mar we hebben besloten om vooralsnog door te gaan zoals gepland."
"De resterende achttien teams hebben aangegeven", zo vervolgt Senn, "door te willen gaan. We hopen dat er niet meer coronabesmettingen zullen volgen en zullen morgenochtend weer evalueren."

WAAR KIJK JE?

Alle belangrijke wielerwedstrijden zien live te zien op Eurosport. Kijk je graag koers zonder reclame? Dan is discovery+ wat jij nodig hebt.
Wielrennen
Giro Donne | Vos en Kool kunnen Balsamo niet weerhouden van tweede etappezege
38 MINUTEN GELEDEN
Giro d'Italia Donne
Giro Donne | Vos en Kool kunnen Balsamo niet weerhouden van tweede etappezege
39 MINUTEN GELEDEN