Etappe 4: geen vlakke meter op weg naar wintersportoord Gstaad

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/06/2018 om 11:41 GMT+2

Na de zinderende sprint van gisteren met Sonny Colbrelli als toch wel enigszins de onverwachte winnaar zullen de pure sprinters vandaag geen rol van betekenis spelen. Het peloton trekt in 189,2 kilometer van Gansingen naar Gstaad met amper een echte vlakke meter.

Ronde van Zwitserland 2010

Het hoogtepunt van de dag is zonder twijfel de beklimming van de Saanenmöser. Met nog 18 kilometer tot de streep zullen de renners 8,1 kilometer moeten klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,2%. In 2016 zat deze klim ook in de Tour de France. Op de Saanenmöser ontstond een kopgroep met onder anderen Ilnur Zakarin die de etappe uiteindelijk wist te winnen.
De stand van zaken
Stefan Küng heeft nog steeds de leiding in het algemeen klassement. De renner van BMC kwam in de ploegentijdrit als eerste over de streep en pakte in de tweede etappe nog drie bonificatieseconden. De beste Nederlanders in het algemeen klassement zijn Wilco Kelderman en Sam Oomen die samen de zevende plaats delen op slechts 23 seconden van Küng.
Eurosport Player: nu de eerste 7 dagen gratis
De 4e etappe van de Ronde van Zwitserland is dinsdag vanaf 16:00 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. De jaarpas is nu tijdelijk in prijs verlaagd: € 19,99, inclusief een gratis proefperiode van 7 dagen. Dus wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.