De renners leggen 155,7 kilometer af, grotendeels door het zuidelijke kanton Wallis. Onderweg passeren zij de steden Aigle, Martiny en Sion, voordat zij afkoersen op de finishplaats Leukerbad. Dan hebben ze ook drie beklimmingen achter de rug: Col de Pillon (6,8 kilometer, gemiddeld stijgingspercentage 5,5%), Crans Montana (13,5 km, 5,8%) en de finale naar Leukerbad (14,1 km, 4,5%).
Buitencategorie
De beklimming naar Montana Village staat genoteerd als buitencategorie, de andere twee dragen het etiket 1e categorie.
Ronde van Zwitserland
Stefan Küng snelste in slottijdrit Ronde van Zwitserland, Porte pakt eindzege
17/06/2018 OM 14:20
Gele truidrager Stefan Küng moet meteen laten zien wat hij waard is, want direct na de start volgt al de route naar de Col de Pillon. De Zwitser van BMC heeft laten weten dat hij zich niet zomaar van zijn leiderstrui laat beroven en wil er alles aan doen om zo lang mogelijk met de grote jongens mee te koersen.
Nederland in het geel?
De Nederlandse formatie LottoNL-Jumbo mikt op Steven Kruijswijk, Koen Bouwman en Enrico Battaglin die vorige maand de 5e etappe in de Giro d'Italia op zijn naam schreef. Bij Sunweb krijgen Sam Oomen en Wilco Kelderman vandaag misschien wel het geel in het vizier, gezien hun gunstige klassering in de top-10 en hun capaciteiten bergop. Dat geldt natuurlijk ook voor Richie Porte die momenteel derde staat en de beste papieren lijkt te hebben.
Klassement na de 4e etappe:
1. Stefan Küng (Zwi)
2. Greg Van Avermaet (Bel) + 0.03
3. Richie Porte (Aus) z.t.
4. Tejay van Garderen (USA) z.t.
5. Peter Sagan (Slw) + 0.16
6. Michael Matthews (Aus) + 0.17
7. Wilco Kelderman (Ned) z.t.
8. Sam Oomen (Ned) z.t.
9. Gregor Mühlberger (Oos) + 0.30
10. Enric Mas (Spa) z.t.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland is vanaf 16:00 LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Ronde van Zwitserland
Profiel etappe 7: van Eschenbach naar Arosa (170,5 km)
15/06/2018 OM 11:19