Getty Images

Kelderman: 'Hopelijk kan ik vandaag meedoen om podium'

Kelderman: 'Hopelijk kan ik vandaag meedoen om podium'
By Eurosport

The 13/06/2018 at 13:08Bijgewerkt The 13/06/2018 at 13:21

Wilco Kelderman is weer helemaal op de weg terug. De renner van Sunweb bleef na zijn sleutelbeenbreuk in de Tirreno-Adriatico drie maanden buiten de koers en maakt deze week tijdens de Ronde van Zwitserland zijn rentree.

En die verloopt tot dusver naar behoren, volgens Kelderman. De rit van woensdag, de eerste echte bergetappe in het Alpenland, is een belangrijke graadmeter. "Deze rit is een goede test. Hopelijk kan ik hier meedoen om de podiumplaatsen", zegt hij in De Telegraaf.

Tour de France

Behalve de sleutelbeenbreuk liep Kelderman bij die lelijke val in Italië ook een beschadigde zenuw op. "Als het koud en nat is, voel ik de tintelingen in die arm iets meer, maar het herstelt goed. En ook merk ik dat ik elke dag conditioneel beter word."

Met als gevolg dat Kelderman zijn deelname aan de Tour de France nu al bevestigt. "Ik zal hoe dan ook in de Tour starten. Als knecht voor Tom Dumoulin en tevens om Michael Matthews te helpen. En er zal ook wel ergens ruimte zijn om voor mijn eigen kans op een ritzege te gaan."

Eurosport Player: altijd en overal live sport