Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kelderman: 'Hopelijk kan ik vandaag meedoen om podium'

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 13/06/2018 om 13:21 GMT+2

Wilco Kelderman is weer helemaal op de weg terug. De renner van Sunweb bleef na zijn sleutelbeenbreuk in de Tirreno-Adriatico drie maanden buiten de koers en maakt deze week tijdens de Ronde van Zwitserland zijn rentree.

Wilco Kelderman (Sunweb)

Foto: Getty Images

En die verloopt tot dusver naar behoren, volgens Kelderman. De rit van woensdag, de eerste echte bergetappe in het Alpenland, is een belangrijke graadmeter. "Deze rit is een goede test. Hopelijk kan ik hier meedoen om de podiumplaatsen", zegt hij in De Telegraaf.
Tour de France
Behalve de sleutelbeenbreuk liep Kelderman bij die lelijke val in Italië ook een beschadigde zenuw op. "Als het koud en nat is, voel ik de tintelingen in die arm iets meer, maar het herstelt goed. En ook merk ik dat ik elke dag conditioneel beter word."
Met als gevolg dat Kelderman zijn deelname aan de Tour de France nu al bevestigt. "Ik zal hoe dan ook in de Tour starten. Als knecht voor Tom Dumoulin en tevens om Michael Matthews te helpen. En er zal ook wel ergens ruimte zijn om voor mijn eigen kans op een ritzege te gaan."
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland is vanaf 16:00 LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie