Drie maanden geleden liep hij namelijk bij een val in de Tirreno-Adriatico een lelijke blessure (gebroken sleutelbeen plus zenuwbeschadiging) op. Zelf verbaast zijn goede vorm hem niet in het bijzonder. "Ik heb een blessure gehad, maar dat zegt niet dat de benen van Wilco Kelderman weg zijn", laat hij optekenen in het Algemeen Dagblad. "Ik train er ook hard voor hè. En het is niet dat het ineens weg is. Er was al goede vorm in de Tirreno en daar bouw ik nu verder op naar de Tour."
Kelderman heeft momenteel 20 seconden achterstand op Richie Porte, de leider in het algemeen klassement. Waar gaat dat eindigen? "De top-10 is realistisch, maar top-3 moet ook mogelijk zijn. Het parkoers ligt me dit jaar met een tijdrit op het einde. Dus we gaan zien."
Bekijk de etappe van gisteren, met vijf Nederlanders die bij de beste elf eindigden.
Ronde van Zwitserland
Stefan Küng snelste in slottijdrit Ronde van Zwitserland, Porte pakt eindzege
17/06/2018 OM 14:20
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De 6e etappe van de Ronde van Zwitserland is donderdag vanaf 15:30 LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Ronde van Zwitserland
Profiel etappe 7: van Eschenbach naar Arosa (170,5 km)
15/06/2018 OM 11:19