Met de Furkenpas en de Klausenpas telde de negendaagse ronde door Zwitserland vandaag twee Alpenreuzen, maar zij waren te vroeg in het parkoers gepland om een groot verschil te kunnen maken. Daarmee was de slagroom toch enigszins van de taart gehaald in de 6e etappe die als koninginnenrit bestempeld was en waarin het dak van de ronde werd bereikt.
Kragh Andersen zegeviert
Zes overgebleven renners van een groep vroege vluchters gingen uiteindelijk strijden om de dagzege: Gorka Izagirre, Maxime Monfort,Cyriel Gautier, Nathan Haas, Søren Kragh Andersen en Michael Gogl. Oostenrijker Gogl zette als eerste op de slotklim naar Gommiswald de aanval in, maar werd uiteindelijk overvleugeld door Kragh Andersen die alleen over de finish kwam. De Deen van Sunweb boekte daarmee een van zijn mooiste zeges ooit.
Ronde van Zwitserland
Stefan Küng snelste in slottijdrit Ronde van Zwitserland, Porte pakt eindzege
17/06/2018 OM 14:20
Vlak daarachter maakten de klassementsrenners er alsnog een mooie strijd van. Op 1.800 meter van de aankomst zette Porte zijn eerste tempoversnelling in. Aanvankelijk konden alle concurrenten redelijk in het spoor blijven bij de Australiër, maar bij zijn tweede aanval (op 1.400 meter van de finish) was hij ervandoor. De hooggeklasseerde Nederlanders Kelderman, Oomen, Kruijswijk en Mollema probeerden uit alle macht de schade te beperken, maar op de streep had Porte toch een tijdwinst van 11 seconden te pakken. Daarmee is het verschil in het algemeen klassement met de nummers twee en drie - Kelderman en Oomen - opgelopen naar 31 seconden.
Uitslag 6e etappe:
1. Søren Kragh Andersen (Den) 4:59:53
2. Nathan Haas (Aus) + 0.10
3. Gorka Izagirre (Spa) + 0.24
4. Maxime Monfort (Bel) + 0.25
5. Cyril Gautier (Fra) z.t.
6. Richie Porte (Aus) + 0.27
7. Michael Gogl (Oos) + 0.29
8. Diego Ulissi (Ita) + 0.39
9. Arthur Vichot (Fra) z.t.
10. Mathias Frank (Zwi) z.t.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De 7e etappe van de Ronde van Zwitserland is vrijdag vanaf 15:00 LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Ronde van Zwitserland
Profiel etappe 7: van Eschenbach naar Arosa (170,5 km)
15/06/2018 OM 11:19